Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η λιτότητα είναι απαραίτητη για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, σημειώνει ο ΟΟΣΑ

Συνιστά μείωση του κόστους εργασίας


Για την αγορά εργασίας, ο ΟΟΣΑ απευθύνει συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας
Για την αγορά εργασίας, ο ΟΟΣΑ απευθύνει συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας (Φωτογραφία: AΠΕ )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στα θετικά στοιχεία της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες την ετήσια έκθεση του οργανισμού για την Ευρωζώνη.

Ο κ. Γκουρία επέμεινε στην ανάγκη, η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και τόνισε ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή στην ανάκαμψη.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, ορισμένες βασικές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση της αγοράς αγαθών, ζητείται η μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό και η ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.

Για την αγορά εργασίας απευθύνονται συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητείται να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων και υπογραμμίζεται η ανάγκη μείωσης της φορολογίας επί της εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: