Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Παίρνει πάνω του τους διαγραμμένους...



Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα δώσει τη λύση ο ίδιος έπειτα από διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Σιωπητήριο για το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών ζήτησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι τη λύση θα τη δώσει ο ίδιος...
έπειτα από διαβούλευση στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το πρωί συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στην Ιπποκράτους με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονόησε ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί χωριστά. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ο κ. Βενιζέλος να ανοίξει το θέμα της επιστροφής ή μη των διαγραφέντων, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε προεκλογικό αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ.

NON PAPER.Σύμφωνα πάντως με non paper της Ιπποκράτους σε σχέση με τους διαγραφέντες βουλευτές, θα εξεταστούν όλες οι κατηγορίες βουλευτών που κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν σε «ειδική» κατάσταση. Σε αυτούς εντάσσονται οι οκτώ βουλευτές που εξακολουθούν να είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι οποίοι ψήφισαν το νέο πρόγραμμα επί της αρχής, όλα τα μετέπειτα νομοθετήματα και τη δανειακή σύμβαση και λειτουργούν κανονικά και με συνέπεια ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόκειται για τους Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα ενταχθούν κανονικά στα ψηφοδέλτια.
Το ίδιο non paper αναφέρει πως υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ψήφισαν διαφοροποιούμενοι από την κομματική γραμμή και δεν ανήκουν τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρούν ότι είναι μέλη του Κινήματος, μετείχαν στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν όλα τα σχετικά νομοθετήματα, υποδηλώνοντας την πλήρη και ανεπιφύλακτη πλέον αποδοχή της πολιτικής του κόμματος σε αντίθεση με την οποιαδήποτε διαφοροποίησή τους. Γίνεται σαφές ότι αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, τότε πιθανότατα θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων οι Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες δεν εμφανίστηκαν στην ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση. Η μεν πρώτη έχει υπονοήσει ότι παραμένει με τις διαφωνίες της στο ΠΑΣΟΚ και δεν επιδιώκει να είναι υποψήφια, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επαναλαμβάνει επίσης ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν συζητά με κανέναν άλλον πολιτικό χώρο.

Η ΜΙΛΕΝΑ. Πάντως, μήλον της Εριδος εξακολουθεί να είναι στο ΠΑΣΟΚ η επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη για την οποία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές της Β' Αθηνών, όπου αναμένεται να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των βουλευτών του κόμματος.
Την άποψή του για τους διαγραφέντες επανέλαβε χθες και ο Χρήστος Παπουτσής, δηλώνοντας στο Newpost ότι «όσοι θέλουν να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν τη θέση τους στα ψηφοδέλτια. Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός μάς κρίνει όλους».
Να σημειωθεί ότι χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές ανακοινώνουν μεμονωμένα στα ραδιόφωνα ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι και ζήτησε να σταματήσει αυτό γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις. Μάλιστα έψεξε τον παρόντα Σ. Ξυνίδη λέγοντάς του ότι «θα βοηθήσεις στο κόμμα». Εσπευσε επίσης να προαναγγείλει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι οι Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Γερανίδης και Νίκος Σαλαγιάννης. Ο τελευταίος αναλαμβάνει επισήμως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, κάτι που του ανακοίνωσε χθες στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος. Οι κ.κ. Γερανίδης και Αργύρης θα μετέχουν στην επιτροπή ψηφοδελτίων του Κινήματος.
Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει έπειτα από συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία μία πιο λάιτ εκδοχή της τροπολογίας για τα οικονομικά των κομμάτων. Αυτό που έχει σημασία για το ΠΑΣΟΚ είναι να δοθούν η τελευταία δόση του 2011 και η πρώτη του 2012 «ανεκχώρητες και ακατάσχετες» προκειμένου τα κόμματα να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους. Δεν θα υπάρξει όμως καμία διευκόλυνση για τα δάνεια.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ. Αρκετή συζήτηση έγινε και για το θέμα των ταξί. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου με έμφαση στη χορήγηση νέων αδειών και στην προοπτική να απελευθερωθεί η εκμετάλλευση των εννεαθέσιων τουριστικών βαν και από τουριστικές ενώσεις, εκτός από τους ιδιοκτήτες ταξί. Πρόσθεσε ότι είχε επικοινωνήσει για το θέμα με τον Πρωθυπουργό και είχαν συμφωνήσει για ορισμένες αλλαγές. Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο Βορίδη επανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου».
n Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανακάλεσε χθες την παραίτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος με τη νέα του ιδιότητα θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Κύπρο. Θα συνοδεύεται από τους Πέτρο Ευθυμίου και Γιάννη Μανιάτη...
ΝΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: