Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Η δήλωση Ομπάμα για τη Β. Κορέα




ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ

Η ανάπτυξη και εκτόξευση βαλλιστικών πύραυλων από την Β. Κορέα αποτελούν απειλή για την Βορειοανατολική Ασία και την Διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Η σημερινή εκτόξευση ενός taepo-don 2 πυραυλου ήταν μια καθαρή...


παραβίαση της συνθήκης 1718 του συμβούλιου ασφάλειας του ΟΗΕ η οποία απαγορεύει στη Β. Κορέα οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με Βασιλιστκους πύραυλους. Με αυτή τη προβοκατόρικη πράξη η Β. Κορέα αγνόησε τις διεθνείς υποχρεώσεις της, απέρριψε εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και απομονώθηκε ακόμα περισσότερο από τα υπόλοιπα έθνη.

Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Ν Κορέας, και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να πάει το θέμα στο Συμβούλιο. Προτρέπω τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απέχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.
Η πρόληψη της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την διοίκηση μου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλήρως δεσμευτεί για την διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βορειοανατολική Ασία και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επιβεβαιωμένη «απόπηρυνοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου, μέσω των εξαμερών συνομιλιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: