Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Έγκλημα στο δάσος...


... του Υμηττού στην Καισαριανή
.
.

.
Προεδρικό διάταγμα ανοίγει τις ορέξεις των εμπρηστών, των οικοπεδοφάγων και του κατασκευαστιστού κεφαλαίου. 84 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητόδρομων στο βουνό του Υμηττού. Ανισόπεδος κόμβος στο καμμένο δάσος στο λόφο του Αράπη και τόνοι τσιμέντο μέσα στο αισθητικό δάσος του Αη-Γιάννη. Υπόγεια σήραγγα κάτω από την Πανεπιστημιούπολη που παρεμποδίζει το ρέμα του Ηριδανού και βγάζει 4 αρτηρίες αυτοκινήτων στο ύψος της Ούλωφ Πάλμε.
Οι μάσκες έπεσαν! Ανάπτυξη σημαίνει τόνοι τσιμέντο και χιλιάδες κομμένα δέντρα. Αποσυμφόρηση σημαίνει χαβούζα χιλιάδων αυτοκινήτων εντός και γύρω από την πόλη μας. Ανακούφιση σημαίνει ζωή με αυτοκίνητο και χωρίς δημόσιους χώρους και δάσος. Κατασκευαστές, ΥΠΕΧΩΔΕ και...
δημοτικές αρχές κρατούν στα χέρια τους το ολοκληρωμένο σχέδιο καταστροφής του δάσους του Υμηττού, της Καισαριανής και της ζωής μας. Όσο συνεχίσουμε να σιωπούμε, σκάβουν το λάκκο μας!
Εμείς, δεν σιωπούμε, ούτε δεχόμαστε το 'κερασάκι' του υπογειοποιημένου δρόμου της Πανεπιστημιούπολης, υπογράφουμε και διεκδικούμε να κτίσουμε, ανοικτά και όχι 'υπόγεια', αυτό που χρειάζεται πέρα από κάθε αμφιβολία η πόλη μας: ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα κατοίκων με ανοιχτές-αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να δει τον εαυτό του σε αυτό και θα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης του αγώνα ισότιμα με τους άλλους κατοίκους της πόλης.
Στο μέτωπο αυτό δεν βάζουμε άλλα προαπαιτούμενα εκτός από τα αυτονόητα αιτήματα για όποιον θέλει να παλέψει για το περιβάλλον στην Καισαριανή μας:
1) την αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στους νέους αυτοκινητόδρομους. Καμία αντιπρόταση εναλλακτικών οδικών έργων - καμία διαβούλευση επί των σχεδίων. Αντιπρόταση μας η εκτεταμένη εξάπλωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι μετακινήσεις των κατοίκων που οι συγκεκριμένοι αυτοκινητόδρομοι υποτίθεται ότι έρχονται να εξυπηρετήσουν (ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ στην Καισασαριανή και σύνδεση με λεωφορειακές γραμμές της πόλης με τα γειτονικά προάστεια και περιοχές π.χ. Βύρωνα, Ζωγράφου, Γουδί, ΛΕΦΤΑ για τον πεζό και τον ποδηλάτη της πόλης μας και όχι για τις κατασκευαστικές και την αυτοκινητοβιομηχανία).
2) την απόσυρση της πρότασης τροποποίησης του Π.Δ. «προστασίας» του Υμηττού και την κατοχύρωση της απόλυτης προστασίας από το σχέδιο πόλεως μέχρι την κορυφή του.
3) την αναίρεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής για το Π.Δ. που αρνείται να συνδέσει τον χαρακτηρισμό του Υμηττού ως "Αστικό Πάρκο" με τους τόνους τσιμέντου και την πλημμυρίδα αυτοκινήτων εντός και γύρω από την πόλη μας, λόγω του υπογειοποιουμένου δρόμου της Πανεπιστημιούπολης!
4) καμία περαιτέρω οικιστική ανάπτυξη, καμία νέα εγκατάσταση στον Υμηττό, ιδιωτική ή δημόσια, κανένα κομμένο δένδρο στον Αη-Γιάννη και στον Λόφο του Αράπη, καμιά ανάπλαση στην περιοχή της Πανεπιστημιούπλης που θα καταστρέψει 2 παιδικές χαρές και θα γεμίσει σκόνη και τσιμέντο το περιαστικό πράσινο της πόλης μας.
Στόχος μας είναι ένας: η συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής κατοίκων που θα επιδιώκει τη διοργάνωση και το συντονισμό ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων ανά τακτά διαστήματα στην πόλη μας και σε συντονισμό με επιτροπές κατοίκων άλλων περιοχών θα σπάσει τη σιωπή μας και θα ανοίξει τον 'δικό τους λάκο'.
Ν' ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: