Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σβήνουν οι ελπίδες για το Airbus A 330 της Air France


Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από το Airbus A 330 της Air France είναι πολύ μικρές
Κάθε ώρα που περνά οι ελπίδες των συγγενών για επιζώντες μειώνονται...

Πολύ μικρές οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από το Airbus A 330 της Air France, του οποίου η τύχη παραμένει άγνωστη, δήλωσε τη Δευτέρα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.
Ο γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για καταστροφή που παρόμοια δεν έχει ξανασυμβεί στην Air France και τόνισε ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί προκειμένου να εντοπιστεί και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια της εξαφάνισής του.
Η εταιρεία, δια στόματος εκπροσώπου της, θεωρεί πως το αεροσκάφος έχει συντριβεί στον Ατλαντικό.
Το Α 330 εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο - Σαρλ Ντε Γκολ, στο Παρίσι, και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στις 12.10 ώρα Ελλάδας.....
Επέβαιναν σε αυτό συνολικά 228 άτομα, εκ των οποίων 18 Γερμανοί, 9 Ιταλοί, 6 Αμερικανοί, 5 Κινέζοι, 4 Ούγγροι , 2 Ισπανοί, 2 Βρετανοί, 2 Μαροκινοί, 2 Ιρλανδοί, ένας από την Αγκόλα, ένας Βέλγος, ένας Ισλανδός, ένας Νορβηγός, ένας Πολωνός, ένας Ρουμάνος, ένας Ρώσος, ένας Σλοβάκος, ένας Σουηδός, ένας Τυνήσιος, ένας Φιλιππινέζος και ένας Ελβετός. Μεταξύ αυτών επτά παιδιά και ένα βρέφος.

Οι έρευνες για διασωθέντες συνεχίζονται, ενώ η Γαλλία αποστέλλει δύο αεροσκάφη και ένα πλοίο για να συνδράμει σε αυτές.

Τύχη βουνό για ζευγάρι...

Ακόμη δεν πιστεύουν στην τύχη τους ένας Γάλλος καθηγητής ιατρικής και η σύζυγός του που κίνησαν γη και ουρανό, βάζοντας ακόμη και "μέσο", για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Air France που χάθηκε τα ξημερώματα σήμερα ενώ πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι.

Ο Κλοντ Ζαφιόλ και η σύζυγός του, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν τελικά να επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροπλάνο.

"Ήμασταν στην Μπραζίλια και αποφασίσαμε να διακόψουμε το ταξίδι μας και να επιστρέψουμε στο Μονπελιέ" είπε ο Ζαφιόλ. Μια φίλη τους, πρόξενος της Ολλανδίας στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, "έκανε ότι μπορούσε για να μας βάλει στο αεροπλάνο αλλά χωρίς επιτυχία, ήταν γεμάτο", πρόσθεσε.

Ο καθηγητής έκανε διακοπές στη Βραζιλία αφού προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στο Ρίο.

"Είχαμε πρωτοφανή τύχη. Με όσα συνέβησαν φοβηθήκαμε και σκεφτήκαμε όσους βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο", δήλωσε από την πλευρά της η σύζυγός του, Αμινά, ομολογώντας ότι στο μέλλον θα αγωνιά κάθε φορά που θα χρειάζεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Αirbus 330

Το αεροσκάφος Airbus A330-200 είναι ένα δικινητήριο αεροπλάνο μεγάλης ακτίνας δράσης και μέσης μεταφορικής ικανότητας, πρόσφατης κατασκευής και πολύ διαδεδομένο στους στόλους των αεροπορικών εταιρειών, και δεν είχε μέχρι σήμερα κανένα θανατηφόρο δυστύχημα σε εμπορικές πτήσεις.

Το A330-200 που έχει μήκος 59 μέτρων και άνοιγμα φτερών 60,30 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει στην κανονική του εκδοχή 253 άτομα σε τρεις θέσεις. Μπορεί δε να πετά με ταχύτητα 880 χλμ την ώρα , σε ύψος 10.700 μέτρων.

Περισσότερα από 600 A330-200 έχουν ήδη παραδοθεί στις αεροπορικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται από αυτές, ενώ οι συνολικές παραγγελίες φθάνουν τις 950 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή.

Χάρη στην μεγάλη του ακτίνα δράσης 12.500 χλμ , χρησιμοποιείται πολύ συχνά για απ' ευθείας διηπειρωτικές πτήσεις, όπως αυτή της Air France, ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Η οικογένεια των A330 (υπάρχει και μια εκδοχή του αεροσκάφους με μεγαλύτερο μήκος το A330-300) χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Το αεροσκάφος αυτό έχει ήδη συμπληρώσει 11 εκατομμύρια ώρες πτήσης στην εμπορική του εκμετάλλευση σύμφωνα με τον κατασκευαστή του.

To συγκεκριμένο Α330 που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ είχε παραδοθεί στην Air France μόλις το 2005.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: