Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Δήλωση Ντ. Ρόβλια σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens


Ημ. Δημοσίευσης : 01/06/2009 17:40

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση SIEMENS, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καθημερινά παραβιάζεται βάρβαρα η νομιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν αποκαλύψεις, που αφορούν τη Ν.Δ., στην υπόθεση SIEMENS.

Μας καταπλήσσει η γρήγορη ενημέρωση, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ταχύτητα αντίδρασης του αρμοδίου εισαγγελικού λειτουργού, να προσβάλλει με έφεση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο διατάσει την χορήγηση αντιγράφου όλης της δικογραφίας της υπόθεσης SIEMENS στους κατηγορούμενους. Το επισημαίνουμε ως την μοναδική «φωτεινή» εξαίρεση ταχύτητας στην βραδυπορούσα διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους ταχύτητες, εκτός εάν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος...

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι προέκυψε ξαφνικά νομική ευαισθησία για την μυστικότητα της ανάκρισης, όταν χθες, ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραβίασε την μυστικότητα της ίδιας υπόθεσης, προκειμένου να διαψεύσει δημοσίευμα εφημερίδας.

Όλως τυχαίως, όλα όσα συμβαίνουν ή παραλείπονται, «προστατεύουν» τη Ν.Δ. από ανεπιθύμητες και «βλαβερές» αποκαλύψεις εν όψει ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει ούτε όριο, ούτε τέλος στις άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις της Ν.Δ. στη δικαιοσύνη.

Τέλος, ρωτάμε τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν σκοπεύει να ενεργήσει, ώστε να διερευνηθούν πειθαρχικά:

α. Η σκανδαλώδης ολιγωρία στην έκδοση διάταξης απαγόρευσης από την χώρα των υπόπτων, χάρις στην οποία «απέδρασαν» στο εξωτερικό τα δύο καλύτερα ενημερωμένα υψηλόβαθμα στελέχη της SIEMENS.

β. Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης από τον κ. Σανιδά, προκειμένου να διαψευσθεί δημοσίευμα εφημερίδας.

γ. Η άρνηση χορήγησης αντιγράφων του συνόλου της δικογραφίας στους κατηγορούμενους.

Εάν δεν υπάρχουν για όλα αυτά ευθύνες, τότε για τι υπάρχει;



Δεν υπάρχουν σχόλια: