Προς όσους πιστεύουν τον Γ. Παπανδρέου: Μην γελιέστε. Δεν τελείωσε ακόμη ο πόλεμος. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 7,5% μονάδες, να κερδίζονται μάχες, όμως τα συμφέροντα δεν παρέδωσαν τα όπλα τους ακόμη...
Τώρα είναι που πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας! Το 7,5% δεν είναι μόνο κατάκτηση του Παπανδρέου, αλλά των πολιτών που αρχίζουν πλέον και βλέπουν καθαρά. Κι όσοι βλέπουμε καθαρά οφείλουμε να κάνουμε και άλλους να δουν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ!
Πράσινες γκρίνιες για την ευρωλίστα
Σπίθες εσωκομματικής αντιπαράθεσης σιγοκαίουν στο ΠαΣοΚ σε μια στιγμή κατά την οποία το κόμμα χρειάζεται συσπειρωμένες όλες τις δυνάμεις του. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κ. Κ. Μποτόπουλου από το ευρωψηφοδέλτιο προκαλεί αντιδράσεις σε ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η παρέμβαση όμως του κ. Ευ. Βενιζέλουέδωσε άλλες διαστάσεις στην υπόθεση. Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε στον κ. Γ. Παπανδρέουμέσω στενών συνεργατών του προέδρου του ΠαΣοΚ ότι θεωρεί τον αποκλεισμό του κ. Μποτόπουλου (και κατ΄ επέκταση στελεχών που τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές) ως εχθρική ενέργεια προς τον ίδιο.
Κρίσιμο ραντεβού
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα ραντεβού του ευρωβουλευτή με τον κ. Παπανδρέου, το οποίο όμως δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Ο κ. Μποτόπουλος είναι ο μοναδικός από τους «πράσινους» ευρωβουλευτές που θεωρείται «βενιζελικός». Επιπλέον, όσοι από τους νυν ευρωβουλευτές έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα περιληφθούν ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο (Στ. Λαμπρινίδης ,Αννυ Ποδηματά,Μαριλένα Κοππά) ανήκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Ατομα που βρίσκονται κοντά στον κ. Μποτόπουλο - ο ίδιος αποφεύγει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις εν αναμονή της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ- επισημαίνουν ότι η απομάκρυνσή του από την Ευρωβουλή θα δημιουργήσει κενό καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας που έχει οριστεί από τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ως εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 2010. Οι σχέσεις του με την υπόλοιπη ευρωομάδα είναι πολύ καλές, μάλιστα συνεργάζεται στενά με τον επικεφαλής της κ. Λαμπρινίδη προκειμένου να πετύχουν την επιχορήγηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας με 90 εκατ. ευρώ.
Κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως στο παρασκήνιο ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ν.Αθανασάκης συνάντησε προ ημερών τον κ. Μποτόπουλο και του είπε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ακούστηκε επίσης και μια ηπιότερη εκδοχή της ιστορίας ότι ο κ. Αθανασάκης απλώς τον παρέπεμψε στον κ. Παπανδρέου.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική περιπέτεια ενός βουλευτή. Το τραύμα που άνοιξαν οι εκλογές της 11ης Νοεμβρίου δεν έχει επουλωθεί πλήρως, ανεξαρτήτως του αν στη συγκεκριμένη συγκυρία τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί. Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στη Βουλή τίθενται διαρκώς στο μικροσκόπιο.
Την Δευτέρα, στη συζήτηση για την παραπομπή του κ. Αρ. Παυλίδη στην Προανακριτική Επιτροπή, η παρουσία του δεν θεωρήθηκε ικανοποιητική και παρασκηνιακώς βγήκαν μαχαίρια- κυκλοφόρησε μέχρι και το σχόλιο ότι«λειτούργησε σαν δικηγόρος της κυβέρνησης»για να απαντήσουν βουλευτές που βρίσκονται δίπλα του ότι«τότε και ο Ρόβλιας λειτούργησε σαν δικηγόρος του Παυλίδη» (η ομιλία του κ. Ντ. Ρόβλια επίσης προκάλεσε αρνητικά σχόλια). Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές και για τις εθνικές εκλογές θα μπορούσε επίσης να εξελιχθεί σε παγίδα εσωστρέφειας. Μολονότι από την Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη αποκλεισμού υποψηφίων με μόνη αιτία ότι έχουν καταγραφεί ως «βενιζελικοί», ωστόσο έχουν δημιουργηθεί τόσα επεισόδια ώστε η δυσαρέσκεια φουντώνει.
Την ίδια περίοδο «κόκκινος συναγερμός» σήμανε και για τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κ. Καρτάλη, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε επίσης υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο. Η υπόθεση αυτή πιθανόν να οφείλεται σε παρεξήγηση, καθώς, όπως προκύπτει, η Ιπποκράτους μάλλον δεν είχε ανάμειξη στα γεγονότα.
Την εποχή κατά την οποία κορυφώθηκε η εσωκομματική αντιπαράθεση ο κ. Απ. Μπαράτσης, τοπικό στέλεχος της Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, έγραψε άρθρο σε τοπική εφημερίδα με το οποίο επετίθετο κατά του κ. Καρτάλη. Ο βουλευτής θεώρησε συκοφαντικό το περιεχόμενο του άρθρου και κατέθεσε αγωγή εναντίον του. Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 9 Απριλίου. Στο ενδιάμεσο, ενώ ο κ. Καρτάλης διατηρούσε χαμηλούς τόνους, ενεπλάκη ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ν. Κοτζιάς, ο οποίος κατέθεσε σε συμβολαιογράφο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μπαράτση, δίνοντας πολιτική χροιά στην υπόθεση!
Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την παρέμβαση Κοτζιά ενοχλήθηκαν, ενώ ορισμένοι (όπως ο κ. Βενιζέλος) προθυμοποιήθηκαν να παρέμβουν στη δίκη υπέρ του κ. Καρτάλη. Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε για την εμπλοκή Κοτζιά και την πολιτική εξέλιξη μιας άσχετης κατά τα άλλα δίκης τούς κκ. Ι. Ραγκούση καιΔ. Ρέππα, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ενέργειες του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ δεν ήταν σε γνώση του κόμματος και ότι η Ιπποκράτους δεν είχε ανάμειξη.
Το «πνεύμα του κακού»
Οι ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια καθώς και η αναβολή της δίκης με αίτημα της πλευράς Μπαράτση, η οποία θεωρήθηκε ως βήμα εκτόνωσης, κατέδειξαν ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επιθυμεί ένταση αλλά και ότι στήριξε τον βουλευτή στη διαφαινόμενη αντιπαράθεση. Η υπόθεση φαίνεται ότι οδηγείται σε εξωδικαστική τακτοποίηση, έγινε όμως αφορμή να διαδοθεί το προσωνύμιο «poltergeist» (το «πνεύμα του κακού») που έχουν προσδώσει ορισμένα στελέχη στον κ. Κοτζιά, θεωρώντας ότι ενεργεί σαν το κακόβουλο πνεύμα του ΠαΣοΚ και ότι όπου μπλέκεται δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου