Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στη βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας όλων των Χρυσαυγιτών...




Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ραγδαίες εξελίξεις στην ...
κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης. Χθες όταν έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή βουλευτές της προέβησαν σε χυδαία εξύβριση των βουλευτών Γ. Μιχελάκη και Ν. Σηφουνάκη με «πεζοδρομιακού» επιπέδου φρασεολογία.
Με το 200 σελίδων έγγραφο των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου, στο οποίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 καταθέσεις και νέα στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των στελεχών της, ζητείται η άρση της ασυλία και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα αφορά τους βουλευτές: Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου, Μ.Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 
Επίσης στο νέο έγγραφο περιλαμβάνονται συμπληρωματικές κατηγορίες για προφυλακισμένους:  Νίκο Μιχαλολιάκο, Νίκο Μίχο, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και το υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη.
Το αίτημα για άρση ασυλίας θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα την μεθεπόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: