Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κατηγορίες από δικές τους ομιλίες...


Έρρικα Βαλλιάνου

crimenet.gr


Μια αριστοτεχνική σταχυολόγηση αλλά και ποινική αξιολόγηση γίνεται από τις ανακρίτριες της Χρυσής Αυγής Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο έγγραφο τους προς ...
τη Βουλή για Άρση της ασυλίας σύσσωμης της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.



Οι ανακρίτριες χρησιμοποιούν δικά τους λόγια τόσο στη Βουλή όσο και από ομιλίες σε τοπικές οργανώσεις και αποδεικνύουν ότι τόσο η δομή του κόμματος διαπνέεται από στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης αλλά και οι ίδιοι με δραστηριότητες και συμπεριφορές τους «αποσκοπούσαν στη διασάλευση της δημόσιας τάξης με την πράξη ή και την επιδίωξη κακουργημάτων».

Οι ανακρίτριες αναφέρονται και στο σκεπτικό με το οποίο αναγνωρίστηκε ως πολιτικό κόμμα η ΧA το 1980 σημειώνοντας ότι ουδέποτε κατέθεσαν καταστατικό κατά παράβαση του άρθρου 25/3 του Συντάγματος παρά μόνο ένα «εσωτερικό κώδικα επειδή επιδίωκαν σκοπούς διαφορετικούς από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Οι ανακρίτριες στο αίτημα τους προς τη Βουλή που φθάνει τις 190 σελίδες αξιολογούν σημαντικές καταθέσεις από 139 μάρτυρες μεταξύ των οποίων καθηγητές του συνταγματικού και ποινικού δικαίου αλλά και τον Συνήγορο του πολίτη οι οποίοι και αναφέρονται καθαρά σε εγκληματική οργάνωση και όχι για πολιτικό κόμμα.

«Έχουν τον μανδύα πολιτικού κόμματος αλλά επιδίωξη είναι η πραγμάτωση των στόχων εγκληματικής οργάνωσης με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευσης απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξης εγκληματικής δραστηριότητας». Γίνεται βέβαια αξιολόγηση όλου του ηλεκτρονικού υλικού και του τηλεφωνικού απορρήτου και του υλικού που προέκυψε τόσο γύρω από τις δολοφονικές επίθέσεις κατά του Παύλου Φύσσα αλλά και κατά πολλών αλλοδαπών και αποδεικνύουν ότι η οργάνωση με στρατηγική ιεραρχία και πειθαρχία και κινητοποιούσε τα μέλη της αλλά και τα υποχρέωνε σε αλληλοκάλυψη. Περαιτέρω βασίζονται στις σχετικές εκθέσεις της αστυνομίας για την αξιολόγηση των όπλων που βρέθηκαν σε βουλευτές αλλά και σε στελέχη της Χρυσής Αυγής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: