Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Στα σύνορα Ουγγαρίας- Αυστρίας, εκατοντάδες πρόσφυγες...

ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΦΩΤΟ...
Τουλάχιστον δύο χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει μέχρι αυτή την ώρα στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία και η αυστριακή αστυνομία εκτιμά, πως, έως το τέλος της ημέρας ο αριθμός αυτός μπορεί να...διπλασιαστεί.

«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι πως οι Ούγγροι, κατόπιν συνεννόησης με τη Βουδαπέστη, αρνούνται να αφήσουν τα λεωφορεία μας να μπουν σε ουγγρικό έδαφος για να παραλάβουν τους πρόσφυγες», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Μπούργκενλαντ. «τους προτείναμε να τους φέρουν απευθείας στα τρένα ή το καταφύγιο στη δική μας πλευρά των συνόρων αλλά εκείνοι απλώς σταματούν τα λεωφορεία στην ουγγρική πλευρά και όλοι πρέπει να κατέβουν».

Δύο τρένα που μεταφέρουν μετανάστες από την πόλη Nickelsdorf  στα σύνορα προς τη Βιέννη επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα το πρωί. Οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στη χώρα έχουν κλείσει.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Νωρίτερα σήμερα είχαν αρχίσει να φτάνουν στην Αυστρία τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Ουγγαρία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας να επιτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Περίπου 1.200 πρόσφυγες κατευθύνονταν χθες το βράδυ προς τα αυστριακά σύνορα, μετά την ανακοίνωση αργά χθες των ουγγρικών αρχών ότι θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην αυστριακή μεθόριο.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ουγγαρία μετά την επιβεβαίωση του καγκελαρίου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ότι η χώρα του και η Γερμανία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην Ουγγαρία.

Περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ουγγαρία, εκ των οποίων εκατοντάδες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι τον τελευταίο καιρό για μέρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Για την υποδοχή σήμερα των προσφύγων που αναμένεται ότι θα φτάσουν στην αυστριακή πλευρά των συνόρων έχουν κινητοποιηθεί οι δυνάμεις της τάξης και ο Ερυθρός Σταυρός. Οι πρόσφυγες που θα το θελήσουν θα μπορούν να καταθέσουν αμέσως μόλις φτάσουν αίτηση χορήγησης ασύλου στην Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: