Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Γ. Παπανδρέου από Ν. Υόρκη: Με επίκεντρο τον άνθρωπο θα χτιστεί το νέο

Η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει πάνω στο παλιό, αλλά στο νέο με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το μήνυμα αυτό έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος σε συνεδρίαση «στρογγυλής τραπέζης» της επιτροπής «Στίγκλιτς», της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Νέα Υόρκη.

"Δεν μπορούμε να χτίσουμε πάνω στο παλιό και το κατεστημένο. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στο νέο με επίκεντρο τον άνθρωπο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στη σημασία της συνάντησης αυτής, τόνισε την ανάγκη προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, με κύριο βάρος στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση για όλους τους πολίτες και την εργασία. Παράλληλα με την τόνωση της οικονομίας, όπως είπε, είναι απαραίτητος ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ο προσανατολισμός στην πράσινη ανάπτυξη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης "Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Σταθερότητα", στην οποία μετέχουν 25 νομπελίστες και διακεκριμένοι οικονομολόγοι. Την επίδοση της απόφασης έκανε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρέϊθ.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: