Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Αποκαλεί ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ τους δικηγόρους της SIEMENS...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Έχει σαλτάρει. Στον παροξυσμό του βλέπει "δημόσιους εκβιασμούς", απευθύνει προειδοποίηση (άραγε υπό ποια ιδιότητα) προς την Ελληνική κοινωνία, και αποκαλεί αδίστακτους τους συνηγόρους των κατηγορουμένων της SIEMENS.
Δημόσιος εκβιασμός
Γιάννης Πρετεντέρης
Θέλω να διατυπώσω μια προειδοποίηση η οποία εύχομαι να αποδειχθεί αχρείαστη. Στην υπόθεση Siemens η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να συλληφθεί όμηρος μιας χούφτας απελπισμένων κατηγορουμένων και ολιγάριθμων αδίστακτων συνηγόρων τους.
Το δημόσιο αίσθημα κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί σε μια ποινική υπόθεση η οποία μπορεί να έχει πολλά παρακλάδια αλλά μία ουσία: συγκεκριμένοι άνθρωποι με...
συγκεκριμένες διαδικασίες διαχειρίζονταν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας τους. Πού πήγαιναν τα χρήματα; Αυτό αναζητείται από τη Δικαιοσύνη, ο προορισμός τους μπορεί να αποδειχθεί ή να μην αποδειχθεί. Αλλά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τα μοίραζαν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Υπό αυτήν την έννοια, επιχειρείται ένας δημόσιος εκβιασμός: να διευρυνθεί ο κύκλος των υπόπτων ώστε οι ένοχοι να πέσουν όσο πιο μαλακά γίνεται. Και στον εκβιασμό αυτόν συμπράττουν ακόμη και καλοπροαίρετοι άνθρωποι που αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα στη δημοσιογραφική έρευνα και στη δικαστική μεθόδευση.

Τι μας λέει η πλευρά των κατηγορουμένων;

Πρώτον, ότι ξέρουν πολλά- λογικό, αυτοί μοίραζαν τα λεφτά...

Δεύτερον, ότι τα λεφτά πήγαιναν σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα- αλλά περιέργως δεν θυμούνται ούτε πότε ούτε πόσα ούτε σε ποιους... [Προσέξτε: κι αυτό ακόμη το υπονοούν. Οι σαφείς δηλώσεις για την κατάληξη των χρημάτων προέρχονται κυρίως από τους γερμανούς κατηγορουμένους. Οι Ελληνες σιωπούν ή υπαινίσσονται...]

Τρίτον, ότι δεν υπάρχει αντικείμενο στη συναλλαγή, άρα δεν υπάρχει και συναλλαγή.

Γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι μια πολυεθνική είχε φτιάξει ένα εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα «μαύρων ταμείων», ότι το σύστημα αυτό έστειλε χρήματα και στην Ελλάδα, ότι τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται αλλά ουδείς γνωρίζει ως τώρα για ποιον συγκεκριμένο λόγο διακινήθηκαν- μόνο εικασίες!

O ελιγμός των κατηγορουμένων είναι προφανής. Αυτοί και οι συνήγοροί τους επιχειρούν να μετατρέψουν μια υπόθεση δωροδοκίας σε ένα πολιτικό σκάνδαλο. Με την ελπίδα ότι οι ευθύνες των πελατών τους θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και ότι θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης. Ευελπιστούν, δηλαδή, πως, αν πολιτικοποιηθεί η υπόθεση, θα κουκουλωθεί καλύτερα.

Κανονικά αυτή την άθλια επιχείρηση θα έπρεπε να την καταγγείλουν πρώτα τα ίδια τα κόμματα που την υφίστανται. Αλλά με την απαξία στην οποία έχουν περιπέσει, με την τυφλότητα στην οποία έχουν περιέλθει αλλά και με τους σκελετούς που κρύβουν στο ντουλάπι τους, ούτε καν που το επιχειρούν. Ενδεχομένως και να μην το καταλαβαίνουν. Γι΄ αυτό ας το καταλαβαίνουμε τουλάχιστον εμείς...
ΒΗΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: