Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ημερίδα για το νέο φορολογικό ΠΑΣΕΓΕΣ: Παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων


ΠΑΣΕΓΕΣ: Παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, επισημαίνοντας ότι ακόμη μένουν ανοιχτά αρκετά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο γγ Δημοσίων Εσόδων έχει προαναγγείλει ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αν και όπως δήλωσε η τελική εγκύκλιος θα εκδοθεί, αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ καταθέσει τα σχόλια και τις προτάσεις της.

Σήμερα, Πέμπτη, η ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα όπου τέθηκαν τα θέματα εφαρμογής της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία αναφέρεται στη διαδικασία ένταξης των υπόχρεων αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων).

Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας ζήτησε να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα.

Μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν, είναι η εξισωτική αποζημίωση κι αν αυτή προστίθεται στην ενιαία ενίσχυση για την υπαγωγή στο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ο τρόπος φορολόγησης των εσόδων από ενοίκια χωραφιών, το θέμα της έδρας της αγροτικής εκμετάλλευσης και των υποκαταστημάτων και το τέλος του αγροτικού επιτηδεύματος.

Όπως αναφέρθηκε, τα ερωτήματα αγροτών και συνεταιρισμών σχετικά με το νέο φορολογικό πλαίσιο θα κωδικοποιηθούν και θα σταλούν για απαντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: