Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αναμένουν Φιλιππίδη και ζεύγος Γριβέα...



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αστυνομία και δικαστικές αρχές εστιάζουν τώρα τις κινήσεις τους στην...
επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης του πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας και τον εντοπισμό του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα.

Ήδη, η Εισαγγελία Εφετών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλο το υλικό που σχετίζεται με την κατηγορία σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη προκειμένου να διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση στην τουρκική γλώσσα και στη συνέχεια να σταλεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Τουρκίας. Προκειμένου ο πρώην Πρόεδρος του ΤΤ να εκδοθεί στη χώρα μας.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος του πρώην προέδρου του Τ.Τ. Αθανάσιος Βαρλάμης.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με την Interpol βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα που παραμένουν άφαντοι, τα ίχνη των οποίων όμως, φαίνεται πως εντοπίζονται στη νότια Αμερική.

Ο επιχειρηματίας που διώκεται για δάνειο 17 εκατ. ευρώ, που έλαβε το 2009 από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υποτίθεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εξαφανίστηκε λίγο πριν αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: