Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης αντιδρά στο διαγωνισμό για τη ΝΕΡΙΤ

20140116-010316.jpg
Την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η προκήρυξη για προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ, στην οποία προβλέπονται μόλις 15 θέσεις για τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδηγεί την οργάνωση του συγκυβερνώντος κόμματος να ζητάει την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί «σε ανώτατο επίπεδο» ή την παραίτηση των συναρμόδιων υπουργών!
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η απουσία ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου ενημέρωσης που θα εκπέμπει από το δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, και θα αξιοποιεί τις δυνάμεις της περιφέρειας είναι περισσότερο από εμφανής», ενώ τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στη λειτουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα με πλήρες πρόγραμμα, έδρα και ροή από τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, καλούν την κυβέρνηση «να τροποποιήσει τα σχέδιά της για την τελική μορφή που θα λάβει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός χώρος. Οι προβλέψεις για τη ΝΕΡΙΤ είναι απολύτως έξω από το πνεύμα των κυβερνητικών υποσχέσεων που δόθηκαν. Καθιστούν τη Θεσσαλονίκη ανταποκριτικό γραφείο. Αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη προκήρυξη για ελάχιστο δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό δυναμικό».
Στην ανακοίνωση τονίζεται, ακόμη, ότι «ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα πρέπει να λειτουργήσει από αύριο, κιόλας, στη Θεσσαλονίκη να αποτελέσει το πρόπλασμα της τελικής μορφής που θα λάβει η νέα ελληνική ραδιοτηλεόραση. Ένας φορέας με πλήρες πρόγραμμα, έδρα, ροή, εκπομπή και διαμόρφωση του προγράμματος από τη Θεσσαλονίκη. Ένας φορέας ανοικτός σε όλους τους εργαζόμενους και προσανατολισμένος στη μείζονα προσπάθεια που καταβάλλει με πολλές θυσίες ο ελληνικός λαός. Ανοικτός, επίσης, στα νέα ρεύματα, με σεβασμό στην παράδοση, ευαίσθητος στον απανταχού ελληνισμό, δημοκρατικός, προσανατολισμένος στην αγωνιώδη αναπτυξιακή και πολιτισμική προσπάθεια της ελληνικής περιφέρειας, εξωστρεφής, με διάθεση εποικοδομητικής επαφής και διαρκούς διαλόγου με τους γειτονικούς λαούς».
«Ως ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ανακοίνωση, «λέμε στον Υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ότι οι διαβεβαιώσεις υλοποίησης του αρχικού σχεδιασμού δεν αρκούν πλέον. Οι πράξεις τον διαψεύδουν. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Παντελή Καψή να υλοποιήσει το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί για την ΝΕΡΙΤ σε ανώτατο επίπεδο. Αν αυτό δεν γίνει με δημόσια τοποθέτηση τους άμεσα, τους καλούμε να παραιτηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: