parapolitika.gr

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας για την υπόθεση του σκάφους-Ηλιάτορα του Ηλία Καμμένου, πατέρα του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και τις off shore εταιρείες, φέρνει...
αποκλειστικά στη δημοσιότητα το parapolitika.gr.
Από την συγκεκριμένη αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προκύπτουν σωρεία ερωτημάτων και φορολογικών παραβάσεων, τις οποίες ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο πόρισμα ο κ. Ηλίας Καμμένος, ελέγχεται διότι φέρεται να είχε αποκρύψει, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, από τη φορολογική του δήλωση την ύπαρξη του σκάφους.
Ειδικότερα, αναφέρεται στο υπόμνημα «Από τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που ελήφθησαν από την Αρμόδια Δ.Ο.Υ. Α’ Καλλιθέας διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο σκάφος είχε δηλωθεί για πρώτη φορά από τον Ηλία Καμμένο το οικ. έτος 2010 (δηλαδή χρήση του 2009)». Ωστόσο, όπως αναφέρει παρακάτω το πόρισμα του ΣΔΟΕ «στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικ. ετών 2005-2009 δεν εμφανίζεται η χρήση του ελεγχόμενου σκάφους με την επωνυμία ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ»!

Σημειώνεται ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν στρέφονται και προς το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα που αναφέρεται στο υπόμνημα ότι έγινε απόκρυψη του σκάφους του κ. Ηλία Καμμένου από τα φορολογικά του στοιχεία, αρμόδιος υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ο γιος του, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με το πόρισμα όμως, ο κ. Ηλίας Καμμένος ήταν ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σκάφους από το 1996!  «Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (ιδιωτικό συμφωνητικό), ο Ηλίας Καμμένος έχει τη χρήση του εν λόγω σκάφους από το έτος 1996, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ίδιος», ενώ σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι το σκάφος ο κ. Ηλίας Καμμένος το παραχωρούσε και στον γιο του Πάνο Καμμένο για το χρησιμοποιεί με την οικογένειά του, ως καπετάνιος, και με τον ίδιο επιβαίνοντα.
Τέλος, ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές αν το σκάφος δηλώνονταν στις φορολογικές δηλώσεις του κ. Ηλία Καμμένου το χρονικό διάστημα από το 1996 μέχρι το 2010 που το δήλωσε για πρώτη φορά.
Το εντυπωσιακό που προκύπτει επίσης από τα έγγραφα που ερευνούν οι αρχές του ΣΔΟΕ είναι οι διαδρομές που εμφανίζονται για το συγκεκριμένο σκάφος, μέσα από off shore, αποθήκες και παρκινγκ του Λιμένα Γλυφάδας κ.ά. Σημεία που εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές κατά την έρευνά τους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο υπόμνημα το ΣΔΟΕ αναζήτησε το σκάφος από το συγκεκριμένη εταιρεία parking στη Γλυφάδα, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έγινε γνωστό ότι φυλάσσονταν στο συγκεκριμένο σημείο. Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανέφερε στους ελεγκτές ότι ο κ. Ηλίας Καμμένος δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του, παρ’ ότι τον αναζητούσε για να πληρωθεί με συνέπεια ο ίδιος να μην εκδώσει την απαιτούμενη Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.