Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Σκληρές μάχες του Τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις Κούρδων ανταρτών


Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από νάρκη

Εξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η νάρκη που είχε τοποθετηθεί από τους αντάρτες του ΡΚΚ εξερράγη τη στιγμή που στρατιωτικό όχημα περνούσε από δρόμο κοντά στο χωρίο Καβσάκ στη περιοχή Κουρκουτζά, στα ιρακινά σύνορα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η νάρκη αυτή, όμως, πυροδότησε σειρά επιθέσεων του Τουρκικού στρατού προκειμένου να εκδικηθούν τους θανάτους των Τούρκων στρατιωτών και να ανακτήσουν την ψυχολογία που δεν υπάρχει ανάμεσα στους στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων.
Έτσι, μεγάλη επίθεση εξαπολύθηκε σε βάσεις Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το πρωί "μία μεγάλη ομάδα" κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό επιτελείο στρατού στην ιστοσελίδα του.
"Τα μαχητικά μας εκπλήρωσαν επιτυχώς το καθήκον τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις εναντίον βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ για να αποδυναμώσει τους ισχυρούς πυρήνες των Κουρδικών δυνάμεων που δείχνουν να συντάσσονται πριν την μεγάλη αναμέτρηση που όλα δείχνουν πως πλησιάζει...

kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: