Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Θρίλερ για τη σωτηρία της Opel...



Ναυάγησαν οι ολονύκτιες διαπραγματεύσεις...
Σε θρίλερ μετατρέπονται οι προσπάθειες διάσωσης της Opel–αλλά και της Vauxhall- στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή εκπνέει το τελεσίγραφο για την μητρική GeneralMotorsστις ΗΠΑ.
Σήμερα τα ξημερώματα διακόπηκαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι ολονύχτιες συνομιλίες στη Γερμανία για την τύχη της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, αλλά και της Vauxhall, χωρίς να υπάρξει απόφαση για τον πιθανό αγοραστή.
«Κλειδί» για την αποτυχία των συνομιλιών αποτέλεσε το γεγονός ότι η Opel θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλια 300 εκ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση. Χρήματα, τα οποία κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι διατεθειμένο να δώσει στη GeneralMotors.
Παράλληλα, η...
επενδυτική Ripplewood Holdings, ένας από τους «μνηστήρες» για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της General Motors, μητρική των Opel και Vauxhall, απέσυρε την προσφορά εξαγοράς, αφήνοντας δύο μονομάχους στη διεκδίκηση, την ιταλική Fiat και την καναδική Magna.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε ότι αναμένει να λάβει τις επιπλέον πληροφορίες που χρειάζεται έως αύριο, Παρασκευή. Ωστόσο, ο διαθέσιμος χρόνος μειώνεται, καθώς η πώληση της GM Ευρώπης είναι κρίσιμης σημασίας για τα σχέδια αναδιοργάνωσης της αμερικανικής μητρικής της.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςKarl-TheodorzuGuttenberg μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι συνομιλίες ανατράπηκαν μετά τις απροσδόκητες απαιτήσεις της GM», συμπλήρωσε ο Guttenberg.

Η GM έχει διορία έως την 1η Ιουνίου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να προβεί είτε σε αναδιάρθρωση των χρεών της είτε να κηρύξει πτώχευση.

Η χθεσινή όμως απόρριψη των σχεδίων της GM από τους πιστωτές και κατόχους ομολόγων της εταιρείας, καθιστά τη χρεοκοπία της την πιθανότερη έκβαση.


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: