Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ένταλμα σύλληψης για τον Παλαιοκώστα για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών



Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται μεταξύ άλλων, ο υπ' αριθμόν 1 Έλληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος αναζητείται από το 2009. Είχε πρωταγωνιστήσει σε συμπλοκή με αστυνομικούς πριν από δύο χρόνια
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του υπ' αριθμόν 1 Έλληνα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα εξέδωσε ο ανακριτής Λιβαδειάς για ένα περιστατικό που είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2011.
Ο 47χρονος κακοποιός, τον οποία αναζητά η αστυνομία από το 2009, όταν απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού και άλλα αδικήματα που έλαβαν χώρα πριν από περίπου δύο χρόνια στο δρόμο Λιβαδειάς-Αράχοβας κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ.
Στο προαναφερόμενο όχημα επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, οι δύο επιβαίνοντες ακινητοποίησαν το όχημα τους και από απόσταση περίπου 100 μέτρων ο συνοδηγός πυροβόλησε επανειλημμένα με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με τον οδηγό του περιπολικού να τραυματίζεται στον αριστερό μηρό.
Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο Παλαιοκώστας ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ατόμου που είχε εμπλακεί στο περιστατικό.
Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: