Ίσως και να πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά πλάνα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο πρωθυπουργός μιας χώρας επιστρέφει κατάκοπος έπειτα από μια επίπονη χειρουργική επέμβαση. Όσο έδινε τη «μάχη» του, οι παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων... ξεσάλωναν, για την εντυπωσιακή, νεαρή ξανθιά που ήταν στο πλευρό του. Και όταν αυτός επέστρεψε, θέλησε να την παρουσιάσει στο λαό, σε πανελλήνια μετάδοση. Με μια γυναικεία ματιά, αυτό θα μπορούσε να μεταφερθεί στο σινεμά και να είναι μια πολύ μελό ταινία για την αγάπη.Με την ανδρική ματιά, όμως, θα μπορούσε εν δυνάμει να διεκδικήσει... Όσκαρ! Ο ηγέτης  που ερωτεύεται τη νεαρή αεροσυνοδό και είναι έτοιμος να μουτζουρώσει το «προφίλ» του πολιτικού, του οικογενειάρχη. Με τα παιδιά του να έχουν ένστασεις για την κίνηση αυτή και την πρώην σύζυγό του να μετατρέπεται σε «ταύρο εν υαλοπωλείο», ο πολιτικός δίνει μια γροθιά στον ψευτοπουριτανισμό της εποχής! Δεν είναι άλλη μια φιλεναδίτσα για ταξίδια, όπως έχουν οι... κολλητοί του (βλ. Μιτεράν). Είναι η γυναίκα που θέλει δίπλα του και θα παλέψει για αυτήν.
O Τάσος Μπιρσίμ μου έλεγε σε συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει πως ήξερε την πρόθεση του Ανδρέα. «Φυσικά και το ήξερα. Αλλιώς μπορεί να έχανα την εικόνα», μου είχε πει... «Άλλωστε μιλούσαμε πριν από κάθε γεγονός», συμπλήρωνε.
Αντίπαλοι να επενδύουν πολιτικά σε μια ερωτική σχέση, πρώην «φίλοι» να τη χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης. Δεν ήξερε τι θα συμβεί; Αποκλείεται. Ο Παπανδρέου ήταν πολύ έξυπνος. Αλλά και πολύ εγωιστής. Θα το έκανε το κομμάτι του.
Ναι, είναι και αυτός ο... «γεροντοέρωτας» που καταστρέφει υπολήψεις, πρεστίζ, προφίλ! Αλλά από την άλλη, το νεύμα που την καλεί να σταθεί στο πλευρό του και να τη δει όλη η Ελλάδα είναι μια πράξη εξόχως επαναστατική.
Είχε πολλά χρόνια να κάνει κάτι το επαναστατικό ο Ανδρέας, «βυθισμένος» στην καρέκλα της εξουσίας. Ο εγωιστής Παπανδρέου δεν... «κώλωσε», δεν «κρύφτηκε», δεν εκμεταλλεύτηκε το «ξανθό αντικείμενο του πόθου του». Τουναντίον. Έδωσε ένα μάθημα αρσενικής στάσης της ζωής.
Άλλωστε, κάθε πράξη επαναστατική, δεν μπορεί να μην είναι και αρσενική.