Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Φώτης Κουβέλης "αδειάζει" Ευάγγελο Βενιζέλο ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια



Διαφάνεια παντού, λένε οι συνεργάτες του Φ.Κουβέλη και προαναγγέλουν θετική ψήφο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να διερευνηθεί η σύμβαση που συνέταξε ο Ευ.Βενιζέλος το 2010

Στήριξη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων έχει αποφασίσει να παρέχει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν στο protothema.gr πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ειλημμένη από πλευράς της ΔΗΜΑΡ και θα εκφραστεί στη Βουλή όταν καταθέσει τη σχετική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι άνθρωποι η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται πάντοτε υπερ της διαφάνειας και επομένως κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση αντιμετωπίζεται θετικά από τους βουλευτές και τον πρόεδρό της. Αν και στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι η πρόταση δεν θα περάσει από τη Βουλή, αφού δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ωστόσο θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η Δημοκρατική Αριστερά συμμετέχει και προωθεί κάθε προσπάθεια κάθαρσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όποτε και αν εκδηλωθεί, ουσιαστικά κόβει τις γέφυρες του κ. Κουβέλη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κουβέλης θα βάλει τέλος στις συζητήσεις για προεκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ,  εν όψει ευρωεκλογών, παρά τις πιέσεις που δέχεται από στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και από πολιτικούς του φίλους που συμμετέχουν στην Κίνηση των 58.

Μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον Ιούνιο, από το κυβερνητικό σχήμα, εκδηλώθηκαν οι πρώτοι σοβαροί τριγμοί στην επικοινωνία των δύο κομμάτων. Ο κ. Κουβέλης αν και δείχνει διατεθειμένος να συνεργαστεί με προσωπικότητες που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την απροθυμία του να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει αποφασίσει με τη Συμμαχία για την Νέα Ελλάδα του κ. Λοβέρδου.  

Πάντως σήμερα στην συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο κ. Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε στην σημερινή υποστηρικτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ερωτηθείς αν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τον στηρίξει στη Βουλή και αν θεωρεί ότι τον "άδειασε" ο κ. Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε:

"Η ερώτησή σας είναι παντελώς ακατανόητη, εάν θα ζητήσω εγώ να με καλύψει ο κ. Σαμαράς για το θέμα των Ναυπηγείων; Γιατί όχι και το αντίστροφο; Γιατί να μη μου ζητήσει ο κύριος Σαμαράς να τον καλύψω εγώ; Τι είναι αυτό που μου λέτε; Κανείς δεν καλύπτει κανέναν. Υπάρχει μια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην οποία σας παραπέμπω. Αυτό απαντά και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας".

«Ναι» της ΔΗΜΑΡ και στην άρση ασυλίας Καμμένου

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες του κ. Κουβέλη, η Δημοκρατική Αριστερά, για τους ίδιους λόγους θα υποστηρίξει επίσης την άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, για την προτροπή του να λιντσάρουν «πολιτικά» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: