Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

«Κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

Κερδίζει έδαφος το γερμανικό σχέδιο

Το γερμανικό σχέδιο για αναδιάρθρωση 50% κερδίζει συνεχώς έδαφος
Το γερμανικό σχέδιο για αναδιάρθρωση 50% κερδίζει συνεχώς έδαφος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους έως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, προτείνει ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Φελντ τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και προτείνει το «κούρεμα» των ομολόγων να ανέλθει στο 50%, καθώς, όπως σημειώνει, «το πακέτο για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να επικρατήσει μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα.»

» Οι ιδιώτες πιστωτές λαμβάνουν τώρα το 80% της ονομαστικής αξίας των τίτλων, παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα στην αγορά έχουν χάσει το 50% της αξίας τους», επισημαίνει.

Ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, Κλέμενς Φούστ, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, τονίζει πως «η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχει αντίφαση με τη συντεταγμένη χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στη Νομισματική Ένωση».

Πάντως, σημειώνει πως το ζήτημα πλέον είναι ο χρόνος και ο τρόπος που θα γίνει μεγαλύτερο «κούρεμα», καθώς «θα είναι ή μια σημαντική αναδιάρθρωση ή ελεγχόμενες διαπραγματεύσεις όπως αυτές που έχουν ήδη αρχίσει με την ανταλλαγή των ομολόγων».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: