Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό τη Δευτέρα, στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Εβδομάδα νέων κινητοποιήσεων


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ακινητοποιούνται τη Δευτέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ημέρα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (11:00- 17:00) και τα τρόλεϊ (11:00 - 16:00), προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας, ενώ η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα εξήγγειλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να συγκεντρωθούν στο μέγαρο του ΟΣΕ της Οδού Καρόλου στις 12.00. Αυτό σημαίνει ότι όλο το δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Κιάτο - ΣΚΑ- Πειραιάς - Αεροδρόμιο) θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ενδεχόμενο 48ωρης «παράλυσης»


Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην κυκλοφορήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη -ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγείλει απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία θα κληθεί να αποφασίσει πρόταση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ωστόσο, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ προειδοποιεί ότι εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε η κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Άρα, εάν οι συγκοινωνίες δεν πάρουν απαλλαγή από την εφεδρεία, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ (οδικές συγκοινωνίες) τηρήσουν την προειδοποίησή τους και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους, τότε είναι ιδιαίτερα πιθανόν η Αθήνα να μην διαθέτει κανένα δημόσιας χρήσης μέσο μεταφοράς για 48 ώρες.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: