Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ 24 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...


Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο αναφορικά με την τελική στάση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ...
που θα τηρήσουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Σταύρου Δήμα δεν δρα για την ώρα καταλυτικά ώστε να εκδηλωθούν οι προθέσεις, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές προς το πρόσωπό του.


Στην πράξη, τα δεδομένα παραμένουν αμετάβλητά σε σχέση με το πώς είχαν διαμορφωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Σε αυτό συνηγορούν και οι πρώτες δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ορισμένοι βουλευτές.

Ήδη, ο κ. Παναγιώτης Μελάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει για Πρόεδρο, λέγοντας πως βλέπει θετικά την εκλογή του κ. Δήμα.

«Ούτε κρύο ούτε ζέστη» ανέφερε ο κ. Γιώργος Νταβρής καλούμενος να σχολιάσει την υποψηφιότητα Δήμα. Πρόσθεσε όμως δεν αλλάζει τίποτα από όσα είπε στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, διατηρώντας τις πιθανότητες να ψηφίσει τον προτεινόμενο για Πρόεδρο.

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς...σενάρια» δήλωσε ο κ. Βασίλης Καπερνάρος στο facebook κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπο προϋποθέσεις θα ψήφιζε για Πρόεδρο.

Παράλληλα, ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης με σχόλιό του στο διαδίκτυο που αναφέρει «πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι» δείχνει ότι θα καταψηφίσει ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα επιβεβαιώνει μέσω του protothema.gr την  άρνησή της να καταψηφίσει τον Πρόεδρο, τηρώντας τη «γραμμή» του κόμματος. Την ίδια ώρα ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για αναστολή της λειτουργίας του κόμματος προκειμένου ορισμένα στελέχη του να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν επιβεβαιωθούν τότε δεν αποκλείεται να «απελευθερωθούν» ορισμένοι βουλευτές και να ψηφίσουν για Πρόεδρο.

Σε κάθε περίπτωση με τα εως τώρα δεδομένα η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές έχει ως εξής:

Στο «ΟΧΙ» φαίνεται να είναι οι Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη , Μίμης Ανδρουλάκης

Πιθανόν «ΟΧΙ» οι Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης

Στο «ΝΑΙ» Παναγιώτης Μελάς, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης

Πιθανόν «ΝΑΙ» Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής,  Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Χωρίς «πρόσημο» εξακολουθεί να παραμένει η θέση των Μίκας Ιατρίδη, Πάρι Μουτσινά, Βύρωνα Πολύδωρα και Στάθη Μπούκουρα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/24_97.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: