Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δύο οι ισπανικοί εμφύλιοι Αποφεύχθηκε η τιτανομαχία στα αστέρια, μάχη Κλοπ στο Europa


Αποφεύχθηκε η τιτανομαχία στα αστέρια, μάχη Κλοπ στο Europa
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )Aθήνα
Στη Νιόν της Ελβετίας χτυπά η «καρδιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των προημιτελικών του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Ο «ισπανικός εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ξεχωρίζει αναμφίβολα, από τα τέσσερα «ζευγάρια» που προέκυψαν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι Καταλανοί δυσκολεύονται ιδιαίτερα από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι Μαδριλένοι έχουν επικρατήσει της «παρέας» των Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες.

Οπως και να΄χει οι δύο αναμετρήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλά θα κριθούν από την κατάσταση που θα βρεθούν -εκείνα τα δύο βράδυα- η εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία των «ροχιμπλάνκος» και η εκπληκτική παραγωγικότητα των «MSN».

Κατά τα λοιπά, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ισχυρό φαβορί για να περάσει στα ημιτελικά, καθώς θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Βόλφσμπουργκ, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την Μπάγερν Μονάχου που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα με τους «αετούς» του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη, να έχουν τον επαναληπτικό στην Λισαβόνα.

Τέλος, η εντυπωσιακή Παρί Σεν Ζερμέν που απέκλεισε με δύο νίκες (2-1) την Τσέλσι, περιμένει στο Παρίσι την Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης και τους «πολίτες» να διεκδικούν σε δύο εξαιρετικά αμφίρροπους αγώνες το καλύτερο δυνατό.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών, έχει ως εξής:
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 5 και 13 Απριλίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 5 και 13 Απριλίου

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 6 και 12 Απριλίου

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 6 και 12 Απριλίου


Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ με φόντο τον Κλοπ

Οσοι πιστεύουν στα... παιχνίδια της μοίρας και σε όσα «σκαρώνει η ζωή» ερήμην μας, απέκτησαν ένα επιπλέον επιχείρημα για να υποστηρίζουν την κοσμοθεωρία τους, με αφορμή την κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League. Η κληρωτίδα είχε «κέφια» λοιπόν κι έφερε αντιμέτωπους την Ντόρτμουντ με την Λίβερπουλ.

Δύο ιστορικές ομάδες, με εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων ανά την υφήλιο, σημαντικές διακρίσεις και ...κοινό παραονομαστή τον Γιούργκεν Κλοπ. Τον άνθρωπο, που αφού έφτιαξε την καλύτερη Ντόρτμουντ της Ιστορίας, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, με στόχο να δημιουργήσει μία πανίσχυρη Λίβερπουλ. Κάτι που μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να αποδείξει, με τους δύο προημιτελικούς να αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία...

Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια», ξεχωρίζει ασφαλώς ο «ισπανικός εμφύλιος» με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας την ανεβασμένη Σεβίλη, ενώ η εντυπωσιακή Μπράγκα αναμένεται να διεκδικήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις την πρόκριση από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τέλος, η Βιγιαρεάλ φαντάζει ως το λογικό φαβορί απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, αν και το ίδιο ίσχυε για τους Τσέχους πριν αντιμετωπίσουν και αποκλείσουν με εμφατικό τρόπο την Λάτσιο...!

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Μπράγκα (Πορτογαλία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) - Σεβίλη (Ισπανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 14 του ίδιου μήνα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: