Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συνελήφθη ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ...


Βρυξέλλες: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Αμπντεσλάμ

Συνελήφθη ο καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών για τη σύλληψή του στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι...
πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ο ένας ενδέχεται να είναι ο 26χρονος Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει περικυκλωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα DH.

Η εφημερίδα Derniere Heure έκανε λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει ακόμη τις πληροφορίες. Εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών είπε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου επιβεβαίωσαν σήμερα ότι βρήκαν τα αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα όπου έγινε την Τρίτη μια άλλη επιχείρηση των αρχών.

Πάντως, ο Βέλγος πρωθυπουργός αποχώρησε εσπευσμένα από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία στις Βρυξέλλες και κατευθύνεται στο γραφείο του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στη σύνοδο, επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας σχετίζεται με τις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η σύλληψη του Αμπντεσλάμ στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι θεωρείται πως διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στην οργάνωση των επιθέσεων του Νοεμβρίου.

Γάλλος πολίτης, μεγάλωσε κι έζησε στη συνοικία Μολενμπέεκ των Βρυξελλών, που θεωρείται «κέντρο» για τη ριζοσπαστικοποίηση τζιχαντιστών από εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις.

Ο αδερφός του, Μπραχίμ, ήταν ένας από τους καμικάζι. Αφού ξεγλίστρησε από τις γαλλικές αρχές, ο Αμπντεσλάμ πέρασε στο Βέλγιο και επί τρεις εβδομάδες είχε βρει κρησφύγετο στις Βρυξέλλες μαζί με τον επίσης καταζητούμενο συνεργό του, Μοχάμεντ Αμπρινί. 

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: