Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας στο κεντροδεξιό τόξο

Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΨΑΛΙΔΙΣΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας στο κεντροδεξιό τόξο
Αριστεροδεξιός πονοκέφαλος στη Συγγρού
Με κινήσεις πολιτικού ρίσκου και αμφίβολου εκλογικού αποτελέσματος επιδιώκουν οι κομματικοί σχηματισμοί που τοποθετούνται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος να τοποθετηθούν στην πολιτική σκακιέρα εν όψει των εκλογών.

Η ΝΔ, ως κεντρικός παίκτης, επιδιώκει να αναδείξει την εύκολη επιχειρηματολογία την οποία με το αζημίωτο αναπτύσσουν κατά κύριο λόγο ο ΛΑΟΣ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ψαρεύοντας επί της ουσίας σε θολά νερά.

Δεδομένης της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή, η στόχευση της Συγγρού κατευθύνεται πρωτίστως προς το κόμμα του κ. Καμμένου. Η επικείμενη περιοδεία Σαμαρά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη δύσκολη περιφέρεια της Β’ Αθηνών και μάλιστα στο «άγριο» ως προς τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά Αιγάλεω, προσδιορίζει την επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ να ξεκινήσει το «ψαλίδισμα» του κ. Καμμένου από τις περιοχές της πρωτεύουσας που θεωρούνται εκλογικά προνομιακές για τον... αριστεροδεξιό πονοκέφαλο της ΝΔ.

Το «ροκάνισμα» Καμμένου πλαισιώνεται και από ευθείες βολές εναντίον των πρωτοκλασσάτων στελεχών του κομματικού του σχηματισμού με ευκρινέστερο παράδειγμα τη χθεσινή επίθεση μέσω της NET FM, του στενότατου συνεργάτη του κ. Σαμαρά Γ. Μουρούτη σε βάρος του –από χθες- Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστου Ζώη.

Δεξιότερα, ο κ. Καρατζαφέρης επιδιώκει μία ιδιότυπη διεύρυνση, εντάσσοντας στον ΛΑΟΣ στελέχη με ιδεολογικές τοποθετήσεις που κινούνται από τη μία άκρη ως την άλλη ενώ, εκ παραλλήλου, επιδιώκει να ενισχύσει το αντιμνημονιακό του προφίλ, αναμένοντας την απάντηση του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στην πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Διαισθανόμενος την απειλή συρρίκνωσης των ποσοστών του κυρίως από τα δεξιότερά του– τον κ. Μιχαλολιάκο και την «Χρυσή Αυγή»- ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αυξάνει τις δόσεις του υπερσυντηρητισμού στη ρητορική του δίνοντας χώρο και σε στελέχη με ...βαρύ όνομα στο χώρο –όπως τον Θάνο Πλεύρη- προσβλέποντας να κάνει και πάλι τον ΛΑΟΣ ελκυστικό στους πολίτες με ακροδεξιές αντιλήψεις.

Παράλληλα, επιμένει στη μετάθεση των εκλογών διεκδικώντας αφ’ ενός το δικαίωμα να κατηγορήσει τον Σαμαρά την επομένη των εκλογών στην περίπτωση που η χώρα μπει σε περιπέτειες εφ’ όσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Και αφ’ ετέρου, να κερδίσει χρόνο –αν τελικώς η κάλπη μετακινηθεί για αργότερα- ώστε να επιδιώξει την ανασύνταξη του κόμματός του.

Όλο αυτό το σκηνικό που συντίθεται από αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα, ενδείξεις έντονης ρευστότητας στο πολιτικοκοινωνικό σκηνικό και δεξιό πολυκερματισμό με ανεξέλεγκτες διαρροές, προκαλεί ένταση και στους κόλπους της ΝΔ, καθώς η πίεση που αναπτύσσεται κινδυνεύει να καταστεί μη διαχειρίσιμη.

Την ίδια στιγμή, εκνευρισμός –για διάφορους λόγους- επικρατεί στο εσωτερικό της «γαλάζιας» Κ.Ο., μεταξύ άλλων και για το γεγονός της διαφαινόμενης επανένταξης στις κοινοβουλευτικές τάξεις του κόμματος, της κυρίας Βόζεμπεργκ και –πιθανώς- του κ. Βλάχου. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ με τη χθεσινή της δήωση συστράτευσης με τον Αντώνη Σαμαρά, θεωρείται ότι βρίσκεται στον προθάλαμο.

Αντίστοιχη δήλωση μέσα στα επόμενα 24ωρα –ίσως και σήμερα- αναμένεται και από τον κ. Βλάχο. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι και για τους δύο αναδεικνύεται ένα ζήτημα επικοινωνίας με την κεντρική ηγεσία καθώς, ο θεσικός σύνδεσμος μεταξύ αρχηγού του κόμματος και βουλευτών, ο γραμματέας της Κ.Ο. –εν προκειμένω ο Κ. Τασούλας- «σφυρίζει αδιάφορα» δείχνοντας να αγνοεί τις προθέσεις Σαμαρά για το μέλλον των δύο βουλευτών.


Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: