Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Παπουτσής: Όσοι μιλούν για συγκυβέρνηση, βιάζονται να πιάσουν στασίδι!

Παπουτσής: Όσοι μιλούν για συγκυβέρνηση, βιάζονται να πιάσουν στασίδι!
Για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές και το μέλλον των διαγραφέντων βουλευτών στο κόμμα μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

«Το Μνημόνιο δεν είναι το ιδεολογικό και πολιτικό μας πρόγραμμα. Προφανώς, είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε: «Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι έχει μπει ταφόπλακα στην πολιτική στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες, με επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της χώρας διαμορφώνοντας νέες συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης».

Αφού επανέλαβε πως θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθήνας, ο κ. Παπουτσής, διαφώνησε με όσους βιάζονται να περιγράψουν την επόμενη ημέρα των εκλογών και τόνισε με αιχμηρό ύφος ότι «ίσως βιάζονται να πιάσουν στασίδι».

«Ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας και σύγχυσης. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι «κανείς δεν περισσεύει αυτή την κρίσιμη ώρα» ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «βιαστική και λανθασμένη την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τριάντα βουλευτές».

«Εξέφρασα τη διαφωνία μου τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία που ελήφθη αυτή η απόφαση, στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, στη Συνδιάσκεψη και δημόσια. Και επιμένω στη θέση μου για γενικό προσκλητήριο μιας νέας πανστρατιάς. Αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω την πρακτική ορισμένων συναδέλφων μου οι οποίοι επιχείρησαν να προδικάσουν τις αποφάσεις του νέου Προέδρου, Βαγγέλη Βενιζέλου, να του υποδείξουν τη σκληρή και καθαρή γραμμή και να ακυρώσουν εκ προοιμίου τις όποιες ενδεχομένως ενωτικές του πρωτοβουλίες», είπε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Δεν συμφωνώ μαζί τους. Προσφέρουν πολύ αρνητικές υπηρεσίες στην προοπτική της παράταξης και τον εκλογικό αγώνα. Εγώ αρκούμαι να επαναλάβω τη θέση μου για ένα μεγάλο, ανοικτό, πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού και του τόπου».

Τέλος, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «ορισμένοι οργανώνουν τις πολιτικές τους καριέρες, και την πολιτική τους επιβίωση γύρω από το μεταναστευτικό. Κι αναφέρομαι σε κόμματα και σε πρόσωπα. Όταν ανέλαβα εγώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπήρχε υπηρεσία ασύλου, δεν υπήρχε υπηρεσία κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής».

«Τις τελευταίες ημέρες μιλούν τα μέσα ενημέρωσης για την παράνομη μετανάστευση σαν να ανακάλυψαν τώρα τον τροχό», κατέληξε ο Χρήστος Παπουτσής।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: