Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι μισθοί Βουλγαρίας δεν λύνουν το πρόβλημα

Οι μισθοί Βουλγαρίας δεν λύνουν το πρόβλημα
Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές για τη φορολόγηση των καταθέσεων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών ήδη χθες έγινε το πρώτο βήμα και υπήρξε επικοινωνία με τις αρχές της Ελβετίας.

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Πλασκοβίτης, ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, ενώ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί η σχετική συμφωνία και πριν από τις εκλογές.

Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων για την περίοδο 2013-2014 ο κ. Σαχινίδης, είπε ότι θα επικεντρωθεί στον τομέα των δαπανών και συγκεκριμένα θα γίνει εν μέρει με της συγχώνευση φορέων και οργανισμών, καθώς και τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

«Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν μέχρι τον Ιούνιο» δήλωσε. Με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν λύνεται το πρόβλημα», προσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αν προχωρήσουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει δεν θα χρειασθεί τρίτο πακέτο στήριξης», ενώ υποστήριξε πως «χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι συζητά με την τρόικα και τις τράπεζες για το ενδεχόμενο ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους δανειολήπτες, ενώ για το θέμα των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα του Δημοσίου, είπε ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί για τον κίνδυνο των νομικών επιπλοκών.

Τέλος, ρωτηθείς για το συμψηφισμό των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με τις οφειλές του κράτους προς αυτές, σημείωσε ότι αυτό ήδη γίνεται και αφορά τις απαιτήσεις το από κεντρικό κράτος.

Για τις οφειλές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις επιχειρήσεις και τη δυνατότητα συμψηφισμού, είπε ότι ένα σημαντικό μέρος των κρατικών οφειλών αφορά τους δήμους και ότι στη ρύθμιση θα πρέπει να ενταχθούν και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων।
http://moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: