Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Γκέλα» Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα: «Ακόμα κι αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του... σεβασμός»



«Γκέλα» Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα: «Ακόμα κι αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του... σεβασμός» (vid)
Σε ένα επιεικώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και προσπαθώντας -μάταια- να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Ουδέν σχόλιον...

Μπεγλίτης: «Οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν από κάποια ΜΜΕ»

Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπεγλίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου συνανθρώπου μας στην πλατεία Συντάγματος, ο βουλευτής απέστειλε στο newpost.gr διευκρινίσεις οι οποίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις «παρερμηνεύτηκαν από κάποια ΜΜΕ».

Αυτούσιο το απόσπασμα της συνέντευξης:

(…)
Μπεγλίτης: Το είδα πρωί-πρωί στην εκπομπή των κ. κ. Λυριτζή-Οικονόμου που το βγάλατε πρώτοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Βίωσα μια τραγική πραγματικά εμπειρία βλέποντας…
Δημοσιογράφος: Ακούγεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά του. Ακούγεται ότι είπε κάτι τέτοιο.
Μπεγλίτης : Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με σεβασμό απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μας που έφυγε κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες, μέσα από ένα απονενοημένο διάβημα αφαίρεσης της ζωής του, αυτοκτονίας του. Πρέπει να είχε πολύ γενναιότητα και πολύ απελπισία συγχρόνως αυτός ο συνάνθρωπός μας για να βγάλει ένα όπλο και να αυτοκτονήσει. Στέκομαι με πολύ σεβασμό και νομίζω ότι ανάγκη είναι η σιωπή αυτή τη στιγμή, χωρίς την προσπάθεια να το διασυνδέσουμε με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία. Νομίζω ότι ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας επιβάλλει να μείνουμε σε αυτό και εγώ θα μείνω σε αυτό.
Δημοσιογράφος: Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που επιλέγουν να φύγουν από τη ζωή για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολλοί δυστυχώς. Τα στοιχεία, οι μελέτες, οι έρευνες δείχνουν…
Μπεγλίτης : Αυτό είναι αλήθεια αν θέλετε να το διευρύνουμε.
Δημοσιογράφος : Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά κ. Μπεγλίτη?
Μπεγλίτης: Διαβάζω τα στοιχεία, ακούγοντας ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, επιστήμονες…
Δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό? Δεν πρέπει να βάλετε ένα δίχτυ ασφαλείας?
Μπεγλίτης: Πριν φτάσουμε σε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο ή σε χρεοκοπία κάθε οικογένεια. Μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το Νομό μου, την Κορινθία. Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο. Το τραγικό. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.(…)

Δείτε το απόσπασμα με τις δηλώσεις:http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: