Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια αποφάσισε η Βουλή

Για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά.

Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, εννέα κατά, ενώ επτά δήλωσαν «παρών».

Για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά εννέα, ενώ οκτώ δήλωσαν «παρών».

Κατόπιν αυτού, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα, με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Λίγο νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του».

Επίσης είπε: «Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός 'κακό χωριό τα λίγα σπίτια' και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ υποστήριξε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της».

Στην εικοσάλεπτη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκευωρία και ανήθικο κατηγορητήριο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων και καλώντας ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι΄ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: