Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Παγωμάρα στον πολιτικό κόσμο

Μετά τις παραδοχές Μαντέλη για τη… χορηγία Siemens

Στις κλασικές αντεγκλήσεις και αντιδράσεις προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης τα πολιτικά κόμματα σε σχέση με την πρωτοφανή παραδοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη περί αποδοχής …χορηγίας ύψους 200.000 μάρκων από την Siemens για τη προεκλογικό αγώνα του ιδίου!

Και, δυστυχώς, οι εξελίξεις απλώς επιβεβαιώνουν την αμηχανία του πολιτικού συστήματος μπροστά σε αποκαλύψεις που για τον περισσότερο κόσμο – και, προφανώς, και για τα ίδια τα κόμματα – θεωρούνται πλέον ως αυτονόητες στην χώρα μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με τη δήλωση ''κύκλων της Ρηγίλλης'' για την εξεταστική επιτροπή της Siemens αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ''παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής'', επειδή η κυβέρνηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη διαφάνεια προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Όπως μάλιστα επεσήμανε «η ΝΔ ακολουθεί ακόμα και τώρα μετά την περίφημη λεκτική μόνον ''συγγνώμη'' του κ. Σαμαρά τη γνωστή της τακτική από τότε που ήταν κυβέρνηση: συγκάλυψη στη διαφθορά, ατιμωρησία και συμψηφισμός. Γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σταθερή και έντιμη στάση της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή».

«Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτος μίλησε και πρότεινε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών (και της Siemens) για να μην μείνει καμία σκιά. Και αυτό εμείς το εννοούμε», ανέφερε επίσης ο κ. Γ. Πεταλωτής.

Η ΝΔ

Στην αντεπίθεση επιδιώκει να περάσει η ΝΔ μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι είχε πάρει χρήματα από τη Siemens.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Αντίδραση ΛΑΟΣ

«Μόνο η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS με γνωστοποίηση ονομάτων, αποδεκτών και κομμάτων μπορεί να σώσει το γόητρο του πολιτικού κόσμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Η δε περίπτωση με τις αποκαλύψεις για τον κ. Μαντέλη δείχνει πόσο "αγγελικά πλασμένη" ήταν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ…», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: