Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις τα συνδικάτα



Η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να πάρει απόφαση για νέες κινητοποιήσεις, ενώ θα καταλήξει και στο εάν θα προσέλθει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. Στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας προσφεύγει η ΟΤΟΕ για τις «παραβιάσεις των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες»...



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος, ήδη σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ξεκαθαρίσει πως θα εισηγηθεί να μην προσέλθει η Συνομοσπονδία στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. «Δεν θα παραστούμε σε διαδικασίες που κυριολεκτικά απαξιώνουν κάθε έννοια ουσιαστικής διαβούλευσης, μετατρέποντας την σε 'κοινωνικό αναλγητικό'» τονίζει στην επιστολή του.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη εξαγγείλει συλλαλητήριο μαζί με την ΑΔΕΔΥ για το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποφάσισε για την 1η Ιουνίου και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6:30 το απόγευμα, και στη Θεσσαλονίκη στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΤΟΕ

Συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, με αφετηρία το Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην Αθήνα, αποφάσισε η ΟΤΟΕ, σε απάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, "της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, που στοχεύει στην υλοποίηση κατά γράμμα των κατευθύνσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)".

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε επίσης την προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) "για τις επιθέσεις που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες, που αντίκεινται στο Διεθνές και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με αίτημα την ανάληψη πρωτοβουλιών της Διεθνούς Οργάνωσης".

Επίσης, θα προχωρήσει στη διοργάνωση συγκεντρώσεων ενημέρωσης των εργαζομένων στις Τράπεζες, στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε την άμεση προετοιμασία και διεκδίκηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το τρέχον έτος, με την αποστολή συγκεκριμένου διεκδικητικού υπομνήματος τις επόμενες μέρες στις Τράπεζες.

Εξάλλου σήμερα θα συνεδριάσει η Τριμερής Επιτροπή Ασφάλειας, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της ΟΤΟΕ για τον έλεγχο και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία σε όλες τις Τράπεζες.

ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: