Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες στο γένος Παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για το θέμα των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές


O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπέρ της ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Έλληνες στο γένος, τάσσεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Κωσταράκος, «η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις».
Ηρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρ. Σχολές. Επιβαλλεται να είναι Ελληνες το γένος.

«Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες στο γένος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σπουδαστών, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι με την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ «για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, σέρνεται πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής».

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις μεταξύ υποστηρικτών της πρότασης και διαφωνούντων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: