Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» Πανηγυρική εκδήλωση για τον «τρίτο πόλο» από την ΔΗΜΑΡ


Πανηγυρική εκδήλωση για τον «τρίτο πόλο» από την ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής  

Αθήνα:
Τη γέννηση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσιάζει επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας ο Φώτης Κουβέλης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 Μαριλένα Κοππά, ο πρώην υπουργός Στ.Μανίκας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γ.Τσαμουργκέλης.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης είχε απορρίψει για μια ακόμα φορά την πρόσκληση Βενιζέλου για συστράτευση με την Ελιά, λέγοντας: «Η 'ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συμμαχία' υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα» και «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της συνδιάσκεψης για την Ελιά είχε εκφράσει τη λύπη του για την απουσία της ΔΗΜΑΡ από το νέο εγχείρημα, αφήνοντας όμως αιχμές για τις κινήσεις της:

« Επικράτησε μια περίκλειστη και προσωπαγής αντίληψη, η οποία αρνείται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα αλλά αποδέχεται τη συνεργασία με κάθε πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ του χθες. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοπεί η συνεργασία σε δημοτικό, περιφερειακό και συνδικαλιστικό επίπεδο» τόνισε.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία», όπου παρουσιάζεται μία εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης είναι η διεκδίκηση για μία ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα μειώσει το χρέος, η απαίτηση για σχέση ισοτιμίας με τους εταίρους, η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και στηρίζει την μικρή και τη μεσαία τάξη, η εναντίωση στην υποβάθμιση των δυνάμεων της εργασίας και στην συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, αλλά και η ριζική αναδιοργάνωση του πολιτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: