Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Χαλάσματα παντού στην Κίνα...


Χαλάσματα παντού στην Κίνα 

Δείτε τι άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός...

Ζωντανούς αναζητούν στα χαλάσματα τα σωστικά συνεργεία στην Κίνα, μετά το φονικό πέρασμα των 6,5 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του 381 νεκρούς.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ...
το θρήνο των Κινέζων που έχασαν συγγενείς και αγαπημένους και προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει, ενώ πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομικοί, που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο.

Η επαρχία Γιουνάν μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.800, τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, μεταβαίνει σήμερα στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας αυτής «Νέα Κίνα».

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.



















newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: