Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Καναδικού Δημοσίου το 40% του "Ελ. Βενιζέλος"

Η γερμανική Hochtief πούλησε στους Καναδούς τη θυγατρική της που διαχειρίζεται διεθνή αεροδρόμια και η οποία έχει τον έλεγχο του "Ελ. Βενιζέλος"


Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, AirPort GmbH, κατέληξε ο γερμανικός όμιλος Hochtief με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Board έναντι 1,5 δισ. ευρώ. Το 1,1 δισ ευρώ είναι το αντίτιμο της συναλλαγής και άλλα 0,4 δισ ευρώ θα λάβει ο όμιλος σε δικαιώματα μειοψηφίας.
Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από τα αεροδρόμια αυτά μετακινούνται ετησίως περί τους 95 εκατομμύρια επιβάτες.
Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδρομίων δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ
"Θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια απ' την πώληση για να μειώσουμε το χρέος του ομίλου και να επενδύσουμε στις κατασκευές. Αυτή η συμφωνία θα ενδυναμώσει την οικονομική μας δύναμη και θα μας καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς", αναφέρει σε δήλωση του ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου Hochtief, Marcelino Fernandez Verdes. "Η Hochtief Airport περνά στα χέρια ενός αξιόπιστου μακροπρόθεσμου επενδυτή που θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δραστηριότητες με υπεύθυνο τρόπο", σημειώνει απ' την πλευρά του ο Οικονομικός δ/ντης του Ομίλου, Peter Sassenfeld.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: