Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας;» Παρέδωσε ο Μεϊμαράκης, παραλαμβάνει ο Λαφαζάνης


Τη διερευνητική εντολή που ανέλαβε την Παρασκευή παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
meimarproedriko
«Έκανα χρήση της εντολής, γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, γιατί η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ώστε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει φιλικές συζητήσεις, αλλά θεσμικές. Το ξέρετε ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη συνάντηση που ειχαν στον Προεδρικό Μέγαρο. «Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία, που θα μπορούσε να αποφευχθεί, με ευθύνη του κ.
Τσίπρα. Πιστεύω, ότι ακόμα και τώρα, μπορεί να γίνει συμφωνία. Ακόμη και τώρα, να καταλάβει ο πρωθυπουργός, ότι πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Εσείς παίζετε καθοριστικό ρόλο. Θα ανταποκριθώ σε κάθε προσπάθεια, που γνωρίζω ότι κάνετε, για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε ακόμη χρόνο στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία σας, για να
πρυτανεύσει η λογική της Εθνικής Συνεννόησης», προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, καταλήγοντας: «Οι πολίτες να γνωρίζουν, ότι ο Τσίπρας ξέρει, ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν μέτρα πιο επώδυνα λόγω των εκλογών. Λέει ο Τσίπρας, ότι θα είναι πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, αλλά με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;».
Στο πλαίσιο της εντολής που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε κύκλο επαφών τόσο με τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου, που αποτελούν όχι μόνον δυνάμει συμμάχους αλλά, σε πρώτη φάση, δυνάμει «στόχους» της Ν.Δ. προς άγραν ψηφοφόρων, όσο και με δυνάμεις εκτός « ευρωπαϊκής λογικής» όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη.
Κατέστησε, με αυτό τον τρόπο, σαφή μία σειρά από δεδομένα, ενόψει της εκλογικής μάχης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ότι η Ν.Δ. μπορεί να συνδιαλέγεται με το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού φάσματος (εκτός Χρ. Αυγής και των ΑΝΕΛ και ΚΚΕ που αρνήθηκαν), την ίδια ώρα που το Μαξίμου του κ. Τσίπρα διαμηνύει ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον, αναζητώντας τρόπους ακύρωσης των πολιτικών πρωτοβουλιών Τσίπρα, ακόμη και μέσω της συνάντησης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μεϊμαράκης επεδίωξε να παρουσιάσει εαυτόν και το κόμμα του ως κύριους και μοναδικούς
αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
Τέλος, απευθύνοντας πρόσκληση για συνάντηση προς τον κ. Τσίπρα και εισπράττοντας την άρνηση του τελευταίου, ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε ένα ισχυρό πολιτικό χαρτί για την εκλογική συνέχεια, όπου – πέραν της ανάδειξης των λαθών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του – θα επενδύσει και στη μετεκλογική προοπτική κάθε αποτελέσματος και στην ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τη στενωπό.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να επιμείνει στην ίδια γραμμή και κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που πιθανότατα θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Το σενάριο συγκρότησης μίας οικουμενικής κυβέρνησης μοιάζει... με όνειρο θερινής νυκτός, ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να αξιοποιήσει και αυτό το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να καταδείξει την
αντίθεση μεταξύ της υπευθυνότητας που επιδεικνύει η Ν.Δ. και του, κατά τους γαλάζιους, τυχοδιωκτισμού του κ. Αλ. Τσίπρα.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: