Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: Θέλουμε καθαρή εντολή τετραετίας ...



 Όχι σε εμφύλιο της Αριστεράς...
Στον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, την οργανωτική προετοιμασία εν όψει των εκλογών και στο πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα, απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο...
εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, ανεφερε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τςίπρας επισήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά "θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ". 

Επίσης, σημείωσε: "Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για το σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια". 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στον πολιτικό στόχο, είπε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει, αν "σωστά παλέψαμε στην σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες". 

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας ότι ο ελληνικός λαός θα κριθεί να κρίνει "αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μαζική οικονομική καταστροφή, αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και, εν τέλει, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους".

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή του εισήγηση στο διευρυμένο όργανο της ΠΓ, ο Αλέξης Τσίπρας σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: