Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στέλιος Παππάς: Όταν ο Αλέξης με ρώτησε πότε θα αρχίσει να ζει πραγματικά...


Στέλιος Παππάς: Όταν ο Αλέξης με ρώτησε πότε θα αρχίσει να ζει πραγματικά«Ο στόχος είναι διπλός και παραμένει απαράλλακτος: να κυβερνήσουμε την Ελλάδα και να αλλάξουμε την Ευρώπη και την νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή της», δηλώνει ο συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην... ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", με τίτλο «η μόνη δυνατότητα να κερδίσουμε την κρίση είναι η εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα».
 
«Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η μόνη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση, αν υπάρχει, είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Τώρα το ξέρει και η Ευρώπη, η οποία προσπάθησε, με κάθε τρόπο, να σαμποτάρει αυτή την κυβέρνηση. Εμείς απαντήσαμε με το δημοψήφισμα και πετύχαμε μια συμφωνία η οποία μας δίνει χρήματα για να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία και στην συζήτηση για το χρέος», τονίζει ο κύριος Παππάς.
 
Ο συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς σχετικά με το «αν πρόκειται για καλή ή κακή συμφωνία», απαντά: «είναι μια συμφωνία καλύτερη από τις προηγούμενες, με μια αλλαγή στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, η οποία, από μόνη της, αξίζει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια συμφωνία με την οποία διατηρήσαμε μέρος από την δυνατότητα αυτόνομης λήψης αποφάσεων. Τους νόμους τους γράφουμε εμείς, δεν μας τους στέλνουν από τις Βρυξέλλες, σε αντίθεση με το παρελθόν».
 
Σχετικά με την σημερινή Ευρώπη, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «κανένα κράτος από μόνο του, και καμία αριστερά έχει την δύναμη να ελέγξει την ταχύτητα με την οποία κινείται η οικονομία και η σύγχρονη συσσώρευση πλούτου. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια διαδικασία και μια δημοκρατική επανάσταση, για να αντιμετωπισθούν οι δυνάμεις αυτές. Κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, κατά κάποιο τρόπο μας βοήθησαν, στην φάση αυτή».
 
Ο κύριος Παππάς θεωρεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να βάλει πιο ισχυρές ρίζες στα ενδιάμεσα σώματα της κοινωνίας και στην τοπική αυτοδιοίκηση» και υπενθυμίζει ότι δεν διαθέτει ένα συνδικάτο που να βρίσκεται κοντά στο κόμμα.
 
Στην ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα «από ανθρώπινης άποψης, πως προσέγγισε ο Τσίπρας την εξουσία;», απαντά: «Την ημέρα των εκλογών με ρώτησε: "μα εγώ πότε θα αρχίσω να ζω πραγματικά; Και το απάντησα: " ποτέ, αγαπητέ Αλέξη". 



Aπέδειξε ότι έχει πολιτική διαίσθηση και ότι είναι ρεαλιστής. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε, είναι ένας από τους πέντε γνωστότερους πολιτικούς στον κόσμο. Και, πάνω από όλα, από το 1944 μέχρι σήμερα ήταν ο πρώτος ηγέτης της ελληνικής αριστεράς ο οποίος είπε ότι δεν αρκούσε η αντιπολίτευση αλλά έπρεπε να κυβερνήσουμε. Και το πράττει, και σήμερα, με ταπεινότητα, παρά την αποφασιστικότητα».

Σε σχέση με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ο Στέλιος Παππάς υπογραμμίζει:«η έξοδος από το Ευρώ, όπως θα ήθελαν κάποιοι, θα σήμαινε γεωπολιτική απομόνωση. Και την φορά εκείνη που η χώρα έπραξε κάτι τέτοιο, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίστηκε στον εμφύλιο. Δεν προσθέτω τίποτ' άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: