Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Έκθεση "κόλαφος" για την Χρυσή Αυγή

Έκθεση κόλαφος για την Χρυσή Αυγή
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, λόγω της αύξησης των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα, που έχουν στόχο κυρίως μετανάστες.
Σε έκθεσή του ο Νιλς Μούιζνιεκς, καλεί τις ελληνικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις και να περιορίσουν τις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις τέτοιων εγκλημάτων, αλλά και τις αντίστοιχες δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, «περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται»., όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο επίτροπος επισημαίνει ότι αρκετές από τις καταγεγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις «έχουν συνδεθεί με μέλη ή υποστηρικτές, περιλαμβανομένων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά, καθώς και για τη «χρησιμοποίηση της πρακτικής του «εθνοτικού προφίλ» από την ελληνική αστυνομία».

Διαβάστε εδώ την έκθεση
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: