Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εθνοφρουρά, αστυνομία και στρατός περιπολούν σήμερα στη Βοστώνη ...



Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σήμερα, Τρίτη στη Βοστώνη και ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, μια ημέρα αφού οι εκρήξεις δύο βομβών στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Οι...
δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 2:50 μ.μ. τοπική ώρα (21:50 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας κοντά στη γραμμή του τερματισμού, περίπου δύο ώρες αφού είχαν τερματίσει οι πρώτοι αθλητές.

Ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των νεκρών, 144 άνθρωποι νοσηλεύονται, 17 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση 25 άλλων χαρακτηρίζεται σοβαρή, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο νοσοκομειακούς αξιωματούχους.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά.

Δέκα άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί, καθώς από την έκρηξη των βομβών εκτοξεύθηκαν μπίλιες από ρουλεμάν, που προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, μετέδωσε το CNN.

Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις παραμένει σήμερα αποκλεισμένη στη Βοστώνη, αλλά η υπόλοιπη πόλη λειτουργεί κανονικά.

«Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους θα παρατηρήσουν μια αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη», ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου της πόλης.

«Δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν απ' αυτή την παρουσία της Εθνοφρουράς και άλλων ένοπλων αστυνομικών σε σημαντικά σημεία της πόλης».

Μια αγρυπνία με κεριά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 8 μ.μ. (03:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στην Εκκλησία της Οδού Άρλινγκτον.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον.

Οι αεροπορικές αρχές απαγόρευσαν για λίγο τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Βοστώνη.

Τσάντες που άφησαν πίσω τους δρομείς και θεατές οι οποίοι έτρεξαν να διαφύγουν, ερευνώνται ως ύποπτα πακέτα, δήλωσε πηγή της αστυνομίας της πόλης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: