Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Πρόωρες συντάξεις; Να το δούμε»


Μπορεί επισήμως να μην έχει ανοίξει κανένα θέμα συντάξεων, ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει έντονος προβληματισμός στο επιτελείο της κυβέρνησης για το κατά πόσον μπορεί να σταθεί στα πόδια του το Ασφαλιστικό σύστημα με τόσα «παράθυρα» που επιτρέπουν σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων να βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 ή στα 55 τους.
balaouras
Χθες, λοιπόν, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας έσπασε το ρόδι, αφού έγινε ο πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που παραδέχθηκε δημοσίως ότι ορισμένα -προκλητικά- θέματα πρέπει να τα δει η κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχουν πια προνόμια στις συντάξεις. Ίσως υπάρχει ένα πλήθος κατηγοριών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το οποίο είναι μικρό και πρέπει να το δούμε με δικαιοσύνη», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha, προσθέτοντας ότι ορισμένες προκλητικές κατηγορίες «πρέπει να τις δούμε».
Πάντως, απέκλεισε να υπάρξει γενικότερη κατάργηση του καθεστώτος της πρόωρης συνταξιοδότησης, λέγοντας πως δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ούτε για όσους εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ούτε στις μητέρες ανήλικων τέκνων.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: