Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τέλος τα φάρμακα για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι...


Οι φαρμακοποιοί που διαπιστώνουν ότι ο ασφαλισμένος δεν διαθέτει έγκυρη θεώρηση βιβλιαρίου, δεν θα προχωρούν στην εκτέλεση της συνταγής

Την ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να ελέγχουν γιατροί και φαρμακοποιοί, σύμφωνα με επιστολή του Οργανισμού στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Όσοι, μάλιστα, έχουν...
απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους. «Στην προσπάθεια που καταβάλλει για τον έλεγχο της νομιμότητας των παροχών του, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, έχει ετοιμάσει μία εφαρμογή – εργαλείο για τη διακρίβωση της Ασφαλιστικής Ικανότητας των ασθενών μας» αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διασφαλιστεί η νομιμότητα των παροχών του ΕΟΠΥΥ. «Είναι ένα μέτρο αποκατάστασης της νομιμότητας αλλά και της ίσης μεταχείρισης αφού δεν θα λαμβάνουν πλέον υπηρεσίες όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα ενημερώνονται μέσω του συστήματος e-syntagografisi για το αν ο ασφαλισμένος έχει χάσει το ασφαλιστικό του δικαίωμα.

Ειδικότερα, οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τον ασθενή να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του ταμείου του και να ρυθμίσει το ζήτημα. Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί που διαπιστώνουν ότι ο ασφαλισμένος δεν διαθέτει έγκυρη θεώρηση βιβλιαρίου, δεν θα προχωρούν στην εκτέλεση της συνταγής και θα ενημερώνουν τον ασφαλισμένο ότι πρέπει να καταβάλλει το σύνολο της αξίας της συνταγής...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: