Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σμπώκος: "Δεν ξέρω τίποτα για μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων"



Αύριο θα ολοκληρωθούν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου πλην της πρώην συζύγου του και ενός ακόμη κατηγορουμένου, που δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν
Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ενώ όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος, δήλωσαν στο δικαστήριο πως δεν θα απολογηθούν η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου και ο κ. Ν. Γεωργουλάκης, που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης της ΝΟΜΠΙΛΙΣ.
Στο μεταξύ η συνεδρίαση διεκόπη λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες, ο Ι. Σμπώκος.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε να συνεχίσει την απολογία του αύριο, καθώς το τελευταίο διάστημα υποφέρει από συνεχείς κολικούς.
Ο κ. Σμπώκος χαρακτήρισε "πολύ καλή" τη σύμβαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Όπως τόνισε, "εγώ μεριμνούσα συντονιστικά για να γίνουν οι διαδικασίες όσο πιο άψογα γίνεται. Δεν παρενέβην ποτέ, έβαζα υπογραφές σε κείμενα που είχαν διαμορφωθεί με προηγούμενες διαδικασίες".
Ο κ. Σμπώκος τόνισε, ότι ποτέ δεν υπήρξε μέλος σε καμία Επιτροπή Επιλογής, ούτε ποτέ εισηγήθηκε για προμήθειες του υπουργείου.
Απαντώντας σε ερώτηση της Έδρας ο κ. Σμπώκος, είπε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτε για "μίζες" σχετικές με την προμήθεια των υποβρυχίων ενώ από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είπε ότι γνωρίζει μόνο έναν, πρώην συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος αναφερόμενος στην προμήθεια των TOR-M1, ο κ. Σμπώκος χαρακτήρισε τις συμβάσεις επωφελείς για το Δημόσιο.
Μετά από διάλειμμα της δίκης, με γραπτή δήλωση που παρέδωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας και ανέγνωσε στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε περιστατικό που έγινε στον Κορυδαλλό στις 2 Αυγούστου.
Όπως υποστηρίζει άκουσε τον πρώην υπουργό να λέει σε συγκρατούμενο του -τον οποίο δεν κατάφερε όπως λέει να δει- ότι ανησυχεί "μην σπάσει η Λαμπροπούλου και πει για τα βιβλία που έδωσε στον Τσεκούρα " -σσ πατέρας κατηγορούμενης δικηγόρου-. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας "αυθαίρετο, ψευδές και ανυπόστατο" το περιστατικό.
Στο δικαστήριο απολογήθηκε ο συνταξιούχος δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος που εμπλέκεται στη σύσταση και δραστηριότητα της υπεράκτιας εταιρίας ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε, ότι ο Ζήγρας τού ζήτησε να τον βοηθήσει στην σύσταση της εταιρίας, με έδρα την Λιβερία, την περίοδο που εκπροσωπούσε ως νομικός ναυτιλιακή εταιρία της οποίας ο ιδιοκτήτης ήταν πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: