Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

19 EKAT.EYΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...


Φορολογικά έσοδα ύψους 19 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία από την μεταβίβαση ακινήτων από εταιρείες κατοχής ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα, μετά τον περιορισμό των απαλλαγών που ίσχυαν για τις offshore με ακίνητα...

Όπως αναφέρει σε γραπτή απάντησή του ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, Ν. Βαλαβάνη, Δ. Γελαλή, Π. Κουρουμπλή, Γ. Σταθάκη, Ευκλ. Τσακαλώτο, το ποσό των 19 εκατ. ευρώ προέκυψε ύστερα από την τροποποίηση του νομικού πλαισίου που περιέβαλε τα ακίνητα των offshore εταιρειών και κυρίως μετά τους ελέγχους που ξεκίνησαν, έγιναν 469 μεταβιβάσεις ακινήτων, με χρήση μεταβατικής διάταξης του Ν. 3842/2010, από εταιρείες κατοχής ακινήτων που δεν απαλλάσσονταν του φόρου, προς φυσικά πρόσωπα.
Ο Υφυπουργός υπενθυμίζει ότι ο νόμος 3842/2010 ορίζει πως εταιρείες που δεν έχουν άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα, εκτός της εκμετάλλευσης ή της ιδιοχρησιμοποίησης ακινήτων, και εφόσον δεν μπορούν να δείξουν τα φυσικά πρόσωπα σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιότητας, υπόκεινται στο ειδικό τέλος επί των ακινήτων 15%.
Σημειώνεται ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι μόνο το 6% των off-shore εταιρειών που κατέβαλε φόρο ακινήτων το 2012, πλήρωσε κατά μέσο όρο 357,7 ευρώ για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που κατείχε, όσο δηλαδή πλήρωσε αντίστοιχα ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος 65 τ.μ., 20ετούς κατασκευής, σε μια εργατική συνοικία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Στην απάντησή του ο Γ. Μαυραγάνης αναφέρει ακόμη ότι μέχρι τις 27 Ιουνίου είχαν αποσταλεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές 535 υποθέσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ελέγχονται.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/19-ekatey.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: