Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βρέθηκαν υπολείμματα του βλήματος Ψάχνονται στην ΕΛΑΣ για την ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη


Ψάχνονται στην ΕΛΑΣ για την ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη
Από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Βαρυμπόμπη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εσωτερική έρευνα διενεργείται στην Αστυνομία, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη, γεγονός το οποίο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορήθηκε χτες, Τρίτη, από την προκήρυξη της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως η άγνοια της Αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz, με αντιαρματική ρουκέτα, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, λόγω «αστοχίας» υλικού, γι' αυτό εκτόξευσαν και δεύτερη ρουκέτα, την οποία είδαν να διαγράφει τροχιά προς τον στόχο και άκουσαν την έκρηξη.

Μετά την αναφορά αυτή, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη, όπου πράγματι βρήκαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προκλήθηκε από τη ρουκέτα.

Βρέθηκαν υπολείμματα

Σήμερα, Τετάρτη, οι πυροτεχνουργοί βρήκαν τελικά και υπολείμματα της ρουκέτας μέσα στον κρατήρα που έχει σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Κατά την χθεσινοβραδινή έρευνα, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι το επίμαχο βράδυ κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Άμεση Δράση για δυνατό κρότο που άκουσαν.

Όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματικός, στο σημείο πήγαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, το ίδιο βράδυ και την επόμενη ημέρα, αλλά δεν διευκρινίζει αν βρήκαν κάτι. Από την ΓΑΔΑ έγινε γνωστό ότι πράγματι πήγε η Άμεση Δράση, αλλά μόνο το βράδυ και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην εκτίμηση πως μάλλον ήταν κάποιο βαρελότο.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι κάποιοι μάζεψαν την επόμενη μέρα μεταλλικά θραύσματα, αλλά από αστυνομική πηγή αναφέρθηκε ότι δεν είχαν σχέση με την ρουκέτα.

Η ανέρευση των υπολειμμάτων, έστω κι έναν μήνα μετά, δημιουργεί ελπίδες ότι θα συγκριθούν με άλλα ευρήματα, όπως για παράδειγμα ο εκτοξευτήρας και οι ρουκέτες RPG, που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο κλεμμένο αυτοκίνητο-«γιάφκα» στο Π. Φάληρο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: