Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


...ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ...
 Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του απολογισμού του Ιδρύματος της Βουλής για το 2013 και των προϋπολογισθέντων δαπανών για το 2014 που ενέκριναν τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος...
Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο κ. Ε. Μεϊμαράκης και μέλη του ΔΣ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και οι κ.κ. Β. Πολύδωρας, Φ. Πετσάλνικος, Δ. Σιούφας, Αν. Ψαρούδα Μπενάκη και Απ. Κακλαμάνης.

Από τους κωδικούς του απολογισμού προκύπτει ότι υπήρξαν σημαντικές περικοπές μόνο στα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε μελέτες και ιστορικές εκθέσεις και σε δωρεές και ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών, δράσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε το εν λόγω ίδρυμα.

Ενδεικτικά, για εκδόσεις εκταμιεύτηκαν 135.550,98 ευρώ έναντι 347.000 ευρώ που προϋπολογίσθηκαν ενώ για μελέτες και έρευνες και για ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών το κονδύλι είναι μηδενικό! Να σημειωθεί πάντως, ότι από το Ίδρυμα σημείωναν ότι το κονδύλι για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών είναι μηδενικό καθώς είχαν μεγάλο απόθεμα βιβλίων που το έδωσαν αντί να παραγγείλουν νέα.

Αντιθέτως, οι αμοιβές προσωπικού διαμορφώθηκαν σε 436.001 ευρώ (προϋπολογίσθηκαν 480 χιλ. ευρώ) και τα έξοδα διοίκησης – διαχειριστικές δαπάνες σε 148.941 ευρώ (αντί 170 χιλ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί).

Ειδικότερα:




Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4747.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: