Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αυτοκριτική της Αλέκας για το κίνημα της πατάτας...

Εύσχημη αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις


Έμμεση αυτοκριτική, για το γεγονός ότι η πρώτη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένη, "για να μην υπάρχουν παρερμηνείες", έκανε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ΚΚΕ το κίνημα της πατάτας.

Στην πρώτη τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος υπογραμμιζόταν ότι με "πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού".

Το ΚΚΕ δέχθηκε σφοδρή κριτική για την αναφορά αυτή, όσα και ειρωνικά σχόλια, ενώ ακόμη και παραγωγοί εξ αυτών που διαθέτουν τα προϊόντα τους στο κίνημα της πατάτας απόρησαν με τις απόψεις που εξέφρασαν δημοσίως τα στελέχη του Περισσού.

Στη δεύτερη, ανασκευαστική ανακοίνωση, από το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημάνθηκε ότι "μορφές όπως το «κίνημα της πατάτας», έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας – ΕΕ – κυβέρνησης".

Επειδή ούτε αυτή η προσπάθεια σταμάτησε τις επικρίσεις για την στάση του ΚΚΕ έναντι όσων προσπαθούν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους προτού καταστραφεί, ικανοποιώντας παραλλήλως την ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για φθηνά τρόφιμα, σήμερα ήλθε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα να δώσει τέλος στο σήριαλ, αποδεχόμενη ότι μέρος της ευθύνης για τη "διαστρέβλωση" των θέσεων του ΚΚΕ είχε και το ίδιο το κόμμα για το γεγονός ότι δεν εξήγησε αναλυτικά τι εννοούσε.


Σε σημερινή συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. "Το PSI θα κλείσει", σημείωσε και επισήμανε ότι το κόμμα της είναι αντίθετο "με το να κουρευτούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων", εξηγώντας ότι λόγω των απωλειών που θα υποστούν τα ταμεία "δεν θα ξέρουμε κάθε μήνα τι σύνταξη θα πάρουμε τον επόμενο".
Μάλιστα, κατά την κυρία Παπαρήγα "αυτό δεν αφορά τα επικουρικά που έτσι θα είναι από δω και μπρος, αλλά την κύρια σύνταξη. Ή θα πάνε στη μείωση ή θα πάνε σ’ αυτό: Ό,τι έχουμε θα μοιράζεται. Και θα μας πουν κόφτε το κεφάλι σας, κάντε συμπληρωματική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες".

Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία να μην γίνουν άμεσα εκλογές, εκτός και αν εφεύρουν κάποια, όπως επισήμανε. "Δεν ξέρω πώς θα το τραβήξουν παραπέρα και πώς θα το δικαιολογήσουν. Εκτός αν φτιάξουν καμία δικαιολογία", είπε.

Αναφερόμενη στο τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έκανε λόγο για "τραγέλαφο" και σημείωσε πως "αυτό θέλει ηλεκτρονικό εγκέφαλο, όχι απλώς σύστημα πληροφορικής".

"Γι αυτό μια ώρα αρχύτερα ο λαός με την πάλη του, για μας πάντα προηγείται η πάλη, και με την ψήφο, πρέπει να βάλει φραγμό, να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική", τόνισε η κυρία Παπαρήγα σχολιάζοντας ότι "δεν γίνεται αλλιώς, γιατί εδώ έχουν ξεπεραστεί και τα όρια της λογικής..."।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: