Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Να τελειώσει το αλαλούμ με τη ΔΕΗ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς η ΝΔ

«Ας συνεννοηθούν επιτέλους»


Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι ουρές στα πρακτορεία της ΔΕΗ για την πληρωμή του λογαριασμού
Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι ουρές στα πρακτορεία της ΔΕΗ για την πληρωμή του λογαριασμού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Νέα παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ προκάλεσε η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς Ευ.Βενιζέλο και Γ.Παπακωνσταντίνου να τελειώσει επιτέλους το αλαλούμ.

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν -έστω και τώρα- να συνεννοηθούν. Να βάλουν τέλος στο αλαλούμ, που ταλαιπωρεί και προκαλεί τον κόσμο. Να δώσουν, επιτέλους, λύση. Αυτό το μπάχαλο δεν πάει άλλο» ανέφερε.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη στην οποία άφηνε αιχμές κατά «ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ», μετά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε με τους πελάτες που πλήρωναν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλώνοντας ότι το τέλος ακινήτων επιθυμούν να αποσταλεί στο ΚΕΠΥΟ.

Το υπουργείο επέμενε ότι δεν υπήρχε προσυνεννόηση με τη ΔΕΗ για αυτή την εξέλιξη και ότι η ΔΕΗ οφείλει να εισπράττει τόσο τον λογαριασμό για την κατανάλωση του ρεύματος όσο και το ειδικό τέλος.

«Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση» κατέληγε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: